Câștigător surpriză în MP al Ungariei. Esteban Ocon, la primul succes. Carambol chiar în primul viraj / Video

Câștigător surpriză în MP al Ungariei. Esteban Ocon, la primul succes. Carambol chiar în primul viraj / Captură Video Formulaaa 1Vid YouTube
Câștigător surpriză în MP al Ungariei. Esteban Ocon, la primul succes. Carambol chiar în primul viraj / Captură Video Formulaaa 1Vid YouTube

Pilotul francez Esteban Ocon (Alpine-Renault) a câştigat, duminică, Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei, pe circuitul de la Hungaroring (4,381 km), trecându-şi astfel în palmares primul Grand Prix al carierei sale.

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a preluat şefia clasamentului general de la olandezul Max Verstappen (Red Bull-Honda).

Ocon (24 de ani), plecat din linia a 4-a de pe poziţia a 8-a, a ştiut să profite de carambolul în care au fost implicate mai multe monoposturi pilotate de favoriţi ai întrecerii care au şi abandonat, chiar în primul viraj al primului tur, în contextul în care startul a fost dat pe ploaie, şi a rezistat pe final atacurilor experimentatului Sebastien Vettel (Aston Martin).

Esteban Ocon a devenit al 14-lea pilot francez câştigător în F1. El îi succede lui Pierre Gasly (Alpha Tauri-Honda) care anul trecut a câştigat Marele Premiu al Italiei, la Monza, pe 6 septembrie.

Podiumul a fost completat de germanul Sebastian Vettel (Aston Martin-Mercedes) şi de britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), care a revenit pe prima poziţie în clasamentul general al piloţilor după ce monopostul lui Max Verstappen, liderul la zi, a fost avariat în accidentul din primul tur şi a terminat pe poziţia a 10-a.

Hamilton a plecat din pole position şi avea doar 8 puncte în urma lui Verstappen. Ungaria a găzduit duminică ultimul Grand Prix înainte de vacanţa de vară pe o vreme caniculară dar şi ploioasă, şi pe fondul tensiunilor dintre Verstappen şi Hamilton care au apărut după implicarea celor doi în incidentul de la Silverstone.

VIDEO:

Un carambol produs duminică, pe ploaie, chiar în primul viraj al circuitului de la Hungaroring, la Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei, a provocat abandonul piloţilor Valtteri Bottas (Mercedes), Charles Leclerc (Ferrari) şi Sergio Perez (Red Bull), provocând totodată avarii monopostului pilotat de olandezul Max Verstappen (Red Bull - Honda), liderul la zi în clasamentul piloţilor, scrie AFP.

Cursa, prevăzută a avea 70 de tururi, a fost întreruptă temporar după aceste accidente în cascadă, cauzate de frânarea prea târzie a lui Bottas din cauza numeroaselor resturi aflate de pe pistă. Dacă britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), plecat din pole position, a scăpat de accident, Verstappen a fost lovit puternic pe partea dreaptă după manevra tardivă a lui Bottas, care a plecat din linia întâi dar de pe poziţia a doua.

Bottas s-a izbit şi cu Perez, apoi în eveniment a fost implicat şi Leclerc. Incidentul a amintit de cel de la Silverstone, de la MP al Marii Britanii din urmă cu două săptămâni. Atunci, după un start uluitor, în care Verstappen a plecat din pole position, Hamilton a încercat să treacă în frunte, dar l-a acroşat pe olandez în timpul unei manevre de depăşire, pilotul lui Red Bull ajungând în barierele de securitate, fără posibilitatea de a mai continua cursa.

Verstappen a coborât rapid din monopostul său, vizibil şocat şi a fost preluat de pe pistă de o ambulanţă, după ce a salutat publicul britanic. După un control medical iniţial la circuit, pilotul olandez, în vârstă de 23 ani, a fost dus la spital, ca măsură de precauţie, înainte de anunţat că nu a suferit nicio leziune gravă.

Ungaria găzduieşte duminică ultimul Grand Prix înainte de vacanţa de vară pe o vreme extremă, caniculară urmată de ploi, dar şi pe fondul tensiunilor dintre Verstappen şi Hamilton care au apărut după implicarea celor doi în incidentul de la Silverstone. Cursa de pe Hungaroring a fost reluată, iar Hamilton a plecat de pe ultima poziţie, lider fiind francezul Esteban Ocon (Alpine).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel