Caravana literară - Scriitori în școală, la Colegiul HCC Alba Iulia

Ediția lunii februarie a proiectului Caravana literară scriitori în școală este una festivă dedicată aniversării a 101 ani de la înființarea la Alba Iulia a Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan”. 

Activitatea face parte din programul amplu de manifestări dedicate acestui eveniment și se vrea a fi o întâlnire de suflet între foști și actuali profesori și elevi ai colegiului. Vor fi prezenți în mijlocul aniversaților scriitoarele Sonia Elvireanu și Rodica Chira, membre ale Filialei Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România și reprezentanți ai Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

„Evenimentul cultural va avea loc în data de 5 martie 2020, cu începere de la ora 12:00, la Sala Multimedia a Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia și este coordonat de Lucreția Bârz din partea colegiului și de Daniela Floroian din partea bibliotecii.

Programul va debuta cu un mesaj aniversar rostit de Silvan Stâncel, manager al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba și fost elev al colegiului. Va urma lansarea volumului „Le Souffle du ciel” semnat de scriitoarea, traducătoarea și criticul literar Sonia Elvireanu. Volumul va fi prezentat de Rodica Chira, traducător, critic literar și cadru didactic universitar.

Volumul „Le Souffle du ciel” a fost editat la Paris de către editura L′Harmattan și a primit în acest an Premiul Jacques Viesvil din partea Societății Poeților Francezi din Paris. Același volum a fost premiat anul trecut cu Premiul Naji Naaman de creativitate, din partea Fundației pentru Cultură Naji Naaman din Liban. De reamintit că traducătoarea Sonia Elvireanu a mai fost premiată în anul 2019 de către Academia Poetică și Literară din Provence, Franța cu Premiul Monde Francophone pentru cartea sa Tăcerea dintre zăpezi/ Le silence d′entre les neiges.

După lansarea cărții mai sus amintite, evenimentul va continua cu un moment literar – artistic prezentat de elevii colegiului îndrumați de profesorii Lodoabă Liviu, Bălan Anca, Busuioc Carmen, Crișan Alina, Gligor Liliana, Moldovan Dumitru, Pleșa Delia, Rusu Sofica, Secară Alina și Luciu Gabriela” anunță BJLB Alba într-un comunicat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel