Cannes 2018. Listă premii

Cannes 2018. Listă premii
Cannes 2018. Listă premii

Cannes 2018 și-a desemnat câștigătorii. 

Cannes 2018. Regizorul polonez Pawel Pawlikowski a primit sâmbătă premiul pentru regie al Festivalului de la Cannes pentru "Cold War", o poveste de dragoste tensionată în plin Război rece, turnat superb în alb şi negru. 

Cannes 2018. Absent de la Festivalul de la Cannes de 27 de ani, americanul Spike Lee a fost încoronat sâmbătă cu Marele Premiu pentru "BlacKkKlansman", un film pamflet în care regizorul din Brooklyn denunţă rasismul, extrema dreaptă dar şi politicile preşedintelui american Donald Trump. 

Cannes 2018. Revelaţie a celei de a 71-a ediţii a Festivalului de la Cannes, filmul "Girl" al tânărului cineast belgian Lukas Dhont a primit sâmbătă seară trofeul Camera d'or, care recompensează un film de debut din toate secţiunile. 

Cannes 2018. Actriţa kazahă Samal Esljamova a câştigat sâmbătă premiul pentru interpretare feminină al Festivalului de la Cannes, pentru rolul său din filmul "Ayka", regizat de Serghei Dvorţevoi, în care joacă rolul unei refugiate kârgâze împinse până la ultimele limite pentru a supravieţui, într-o Moscovă acoperită de zăpadă. Samal Esljamova, de 33 de ani, a apărut şi în primul film al lui Dvorţevoi, "Tulpan", care a primit premiul "Un Certain Regard" la Cannes în 2008. 

Cannes 2018. Actorul italian Marcello Fonte a obţinut premiul pentru interpretare masculină, sâmbătă, pentru rolul său din "Dogman", regizat de compatriotul său Matteo Garrone, în care deţine rolul unui expert în toaletarea câinilor care alunecă treptat spre violenţă. 

Cannes 2018. "Lazzaro Felice", al regizoarei italiene Alice Rohrwacher, şi "Trois visages", al iranianului Jafar Panahi au primit sâmbătă premiul pentru scenariu în închiderea ediţiei a 71-a a Festivalului de la Cannes, din partea juriului condus de actriţa australiană Cate Blanchett. 

Cannes 2018. Premiul Palme d'or al festivalului de la Cannes a fost decernat sâmbătă filmului "Shoplifters", al regizorului japonez Hirozaku Kore-Eda, a anunţat juriul prezidat de Cate Blanchett. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel