Când nu se fac botezuri în 2021

Când nu se fac botezuri în 2021 / Imagine de keskieve de la Pixabay
Când nu se fac botezuri în 2021 / Imagine de keskieve de la Pixabay

Data botezului este limitată de sărbătorile importante din timpul anului, dar și de data de naștere a copilului.

În 2021, orânduielile bisericești nu permit organizarea petrecerii de botez în toate zilele de post şi în posturile de peste an. De asemenea, în ajunul şi în zilele Praznicelor Împărăteşti, adică pe 1-2 februarie, 9-10 iunie, 19 – 21 iunie, 15 august și 13-14 septembrie, scrie BZI.

În perioada 8 martie – 9 mai nu este permisă organizarea petrecerii de botez, adică de luni, după Lăsatul secului de carne pentru Postul Sfintelor Paşti și până la Duminica Sfântului Apostol Toma.

Petrecerile de botez nu se organizează nici în Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel (22 iunie – 28 iunie), în Postul Adormirii Maicii Domnului (1-14 august), de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul (29 august), în Postul Naşterii Domnului (15 noiembrie – 24 decembrie) și în perioada de la Crăciun până la Bobotează (25 decembrie – 6 ianuarie).

Zile în care nu se fac botezuri 2021. Sfatul preotului Andrei Atudori

Pretoul Andrei Atudori, consilier al sectorului administrativ-bisericesc în cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, a vorbit despre botezul făcut în zilele de post și despre „cumătrie“, petrecerea de după botez.

„Nu este o problemă ca botezul să fie făcut la data stabilită, pentru că nu contravine postului. Împotriva orânduielii este «cumătria», adică petrecerea de după botez. Acest lucru cu adevărat nu ar fi creștinesc, din contră este un păcat și nu ar fi deloc benefic“, a explicat preotul Andrei Atudori.

Sursă: BZI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel