Bursa Buzura, acordată regizorului Alex Antohe

Festivalul de Film Românesc (FFR) de la Londra are deosebita plăcere de a anunța că prima Bursă Buzura, oferită de Fundația Culturală Augustin Buzura, a fost acordată lui Alex Antohe, în 2022.

Alex este un regizor român care locuiește la Londra iar bursa din partea Fundației, în valoare de 500 de lire sterline, împreună cu schema de mentorat și îndrumare oferită de Festival, îl vor ajuta în procesul de cercetare și dezvoltare a unui scenariu viabil pentru un film de scurt metraj, precum și în inițierea strângerii de fonduri pentru realizarea acestuia.

Bursa reprezintă o ocazie de a explora această identitate

Cu această ocazie, Alex Antohe a declarat: „Sunt recunoscător pentru primirea Bursei Fundației Culturale Augustin Buzura, oferită prin intermediul Festivalului de Film Românesc de la Londra. Sunt, de asemenea, încurajat de sprijinul și mentoratul acordat tinerilor cineaști români care locuiesc în străinătate, prin această inițiativă. Cu un profund simț al apartenenței culturale și spirituale la țara mea de origine, bursa reprezintă o ocazie de a explora această identitate printr-un proiect de scurt metraj într-un context globalizat. Este un prilej, totodată, să ne amintim de personalitatea și cuvintele meșteșugite ale răposatului romancier, scenarist și academician Augustin Buzura, cuvinte la care ader cu plăcere: ‘Nu e nimic mai important decât salvarea spiritualității unui popor.’”

Un considerabil număr de cereri

Festivalul a primit un considerabil număr de cereri în legătură cu această bursă, acest lucru demonstrând un ridicat nivel de interes în cinematografie din partea românilor din Regatul Unit. A fost dificil să luăm o decizie finală asupra propunerilor primite, toate fiind foarte interesante și de un înalt calibru, dar avem toată încrederea că propunerea lui Alex Antohe va produce rezultate excelente.

Bursa Buzura este acordată în memoria autorului român Augustin Buzura care, în afara romanelor pentru care este îndeobște cunoscut, a scris și scenarii de film și TV, precum Undeva, în Est (1991; după romanul său Fețele tăcerii), Pădureanca (1987; după nuvela omonimă a lui Ioan Slavici) și Orgolii (1982; după romanul său cu același nume).

Detalii despre cei interesați de Bursa Buzura 2023

Augustin Buzura (născut la 22 septembrie 1938, în Berința, județul Maramureș; decedat la 10 iulie 2017, în București) a fost un romancier român și autor de schițe și povestiri, cunoscut de asemenea pentru activitatea sa de jurnalist, eseist și scenarist. Cariera sa, care începe în 1963 și se extinde până în momentul morții, cuprinde opt romane, un număr de colecții de schițe și povestiri, trei volume de interviuri și eseuri, un important număr de articole și opinii de presă, o carieră strălucită ca redactor de revistă, precum și ca manager cultural care a promovat în străinătate România și cultura națională timp de aproape două decenii, ca președinte al Fundației Culturale Române și al Institutului Cultural Român din București.

Dacă sunteți interesați de Bursa Buzura pe anul 2023, vă rugăm să ne contactați pentru detalii suplimentare și formular de înscriere: [email protected], anunță Fundația Culturală Augustin Buzura într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel