Bradley Wiggins a devenit primul englez care câștigă Turul Franței

Rutierul Bradley Wiggins, de la echipa Sky, a devenit, duminică, pe Champs-Elysées la Paris, primul englez care a reuşit să câştige Turul Franţei.

Autor: Robert Sandu

[caption id="attachment_210443" align="alignnone" width="640"] Foto: Reuters[/caption]

Bradley Wiggins a devenit  duminică primul câștigător al Turului Franței de naționalitate britanică. Wiggins a făcut, sâmbătă,  show la contratimp, în etapa 19 a turului. Englezul și-a făcut praf adversarii, care n-au putut ține ritmul cu veteranul ciclist în vârstă de 32 de ani, și și-a asigurat un avans consistent față de urmăritorii săi, pentru a evita orice fel de emoții în ultima etapă de astăzi.

Bradley a dominat Turul Franței aproape cap-coadă. El a câștigat tricoul galben în etapa a 7-a și de atunci nu l-a mai cedat. După ce a trecut cu bine munții și a făcut spectacol la contratimpul de ieri, Wiggins se va încorona astăzi în fața fanilor săi la Champs Elysees ca marele campion al ediției din acest an a celui mai important tur ciclist din lume.

Coechipierul şi compatriotul său, campionul mondial Mark Cavendish, a câştigat la sprint etapa a 20-a şi ultima, în faţa slovacului Peter Sagan.

 În clasamentul final, Wiggins i-a devansat pe Chris Froome (locul doi la trei minute şi 21 secunde) şi italianul Vincenzo Nibali (locul trei la şase minute şi 19 secunde).

 Wiggins are 32 de ani şi este de trei ori campion olimpic la urmărire şi de şase ori campion mondial pe pistă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel