Bode, ministrul Transporturilor: ”Am făcut audit, am găsit un câmp de bombe”. Plângeri la Parchet

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a explicat ce a găsit după un audit făcut în minister, lucrurile, așa cum le-a prezentat el, nefiind deloc în ordine, cheltuielile descoperite fiind enorme.

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicațiilor, Lucian Bode, a detaliat în emisiunea ”Legile Puterii” de la Realitatea Plus, de luni seara, ce a găsit la minister în momentul instalării:

Plângeri la Parchet

Sunt colegi care povesteau că au găsit bombe în ministerele lor. Eu vă spun că am găsit un câmp de bombe. Îmi fundamentez toate afirmațiile publice numai pe date concrete. Nu mai fac declarații de dragul de a face declarații. Am făcut un audit intern din care au rezultat lucruri. Am beneficiat  de un raport al Curții de Conturi încheiat cu măsuri. Acolo unde lucrurile au scăpat  de sub control și au fost evidente am trimis corpul de control. Acțiunile Corpului de Control s-au finalizat cu materiale trimise la Parchet”, a anunțat Lucian Bode.

Ce s-ar fi întâmplat după căderea Guvernului Dăncilă

Misiunea de audit am făcut-o în intervalul 10 octombrie - 4 noiembrie, perioada dintre momentul în care a căzut Guvernul Dăncilă și cel al instalării guvernului Orban. Pentru că atunci s-au întâmplat cele mai mari mutații prin Ministerul Transporturilor, fie că vorbim de resurse umană, adică promovări, majorări de salarii, recrutări pe un așa zis 109, adică stabilizați pe post pentru următorii patru ani. Achiziții mai mari sau mai mici, cheltuieli aberante sau proiecte blocate”, a spus ministrul.

”Vă dau câteva exemple”, a continuat el. ”Cheltuieli aberante la CFR Marfă de ordinul sutelor de mii de lei pe convorbiiri telefonici, combustibil de 1,5 milioane pentru mașini care nu circulau. Vorbim de 350.000 de euro. Sunt facturi pe mai multe luni. Vorbim de combustibil folosit la locomotive pus pe automobile de serviciu. Aici trebuie să vedem ce s-a întâmplat cu acest cheltuieli care au fost imense în luna Mai și Noiembrie, deci în campanii electorale”, a mai explicat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel