Biserica Lunca din Pietroșița, resfințită, după incendiul devastator din 2011-GALERIE FOTO

La trei ani de la incendiul devastator din 2 iunie 2011, care a pus la pământ Biserica Lunca din Pietroșița, aceasta a fost resfințită. Duminică seara, în prezența unui sobor de preoți, a Arhiepiscopului Târgoviștei, Nifon,  și a președintelui CJ Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a avut loc slujba de resfințire a lăcașului de cult.

Curtea  și biserica Lunca  din Pietroșița, Dâmbovița, au fost neîncăpătoare, dumincă seara. O parte dintre  enoriașii celor 400 de gospodării  au ținut să fie prezenți la resfințirea bisericii mistuită  de flăcări în urma unui trăsnet, cu trei ani în urmă.

"Sponsorizările, sprijinul cetățenilor și al ofocialităților au stat la baza reconstrucției bisericii Lunca", ne-a declarat primarul localității, Ion Dicu. 

Președintele CJ, Adrian Țuțuianu, a ținut să se salute cu toți locuitorii prezenți în curtea și interiorul bisericii, înainte de începerea slujbei ofiaciată de un sobor de preoți în frunte cu ÎPS Nifon, arhiepiscopul Târgoviștei.

Citește și: Biserica din Pietroşiţa-Dâmboviţa, distrusă în urma unui incendiu provocat de un fulger

Anunțat pentru orele 17,00, ÎPS Nifon a coborât dintr-un Audi de câteva zeci de mii de euro, după care s-a îndreptat către intrarea în biserică, unde a ținut să adreseze un salut enoriașilor. 

"Bine v-am găsit sănătoși" a fost salutul ÎPS Nifon, arhiepiscopul Târgoviștei pentru credincioșii adunați în lăcașul de cult. 

"Sunteți destui și afară, pentru că biserica e plină. Mă bucur că sunteți într-un  număr așa de mare ca să fim cu toții în comuniunea de  dragoste și de bucurie, pentru că după necazul pe ca l-ați avut, incendiul care s-a abătut aasupra acestei biserici, iată că a venit momentul când vom binecuvânta deschiderea bisericii pentru ca enorișșii acestei parohii să poată veni ca și înainte pentru sfintele slujbe în biserica. 

De aceea să petrecem în continuare o seară binecuvântată, plină de har și de bucurie duhovnicească și este momentul, ca la sfârșitul slujbei să aduc em mulțumiri tuturor acelora care au contribuit la acest moment, și avem aici pe domnul președinte al CJ, Adrian Țuțuianu, pe senatori și deputați și oameni de bine. S-a dovedit că un spirit de spiritualitate creștină și românească, de atunci de la incenciu, care a făcut posibilă restaurarea bisericii.

Așa încât să fiți sănătoși, binecuvântați.  Dumnezeu să vă ajute. La mulți ani pentru ziua de astăzi", și-a încheiat urarea arhiepiuscopul Târgoviștei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel