Aviz favorabil pentru Marius-Raul Bostan, ministrul propus pentru portofoliul Societăţii Informaţionale

Comisiile reunite de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat au acordat, luni, aviz favorabil ministrului propus să preia portofoliul Ministerului pentru Societatea Informaţională, Marius-Raul Bostan. 

Din totalul parlamentarilor aflaţi în Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaţilor şi în Comisia economică, industrie şi servicii din Senat, 20 au votat pentru şi unul împotrivă.

'Misiunea de ministru al Societăţii Informaţionale nu este simplă, este destul de complicată. Ar fi uşor neserios din partea mea ca, la 48 de ore de la nominalizare, să vin să vă vorbesc despre această întreprindere. Trebuie să administrăm cât mai bine, să venim cu măsuri pe durata unui an. În principiu o să încerc să administrez cât mai bine participaţiile noastre şi să continuăm procesele de privatizare, astfel încât să atragem cât mai multă valoare. În privinţa Agendei Digitale, o să încercăm să ajutăm implementarea proiectelor şi să atragem cât mai multe fonduri europene, să folosim această resursă. Sunt îngrijorat de situaţia la nivel de achiziţii. Sunt democrat în convingeri, cred în libertatea de expresie şi în libertatea cetăţeanului. Intenţionez să am o colaborare deschisă, în următoarea perioadă, cu principalele asociaţii din industrie şi organizaţii neguvernamentale. Promit că, într-o lună de zile, voi veni în faţa dvs. /membrilor comisiilor de specialitate, n.r./ cu un plan concret de acţiune', a spus, în timpul audierilor din cele două comisii de specialitate, Marius-Raul Bostan.

Marius-Raul Bostan este licenţiat în matematică şi absolvent de cursuri postuniversitare de management în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative. De asemenea, ministrul propus pentru portofoliul Societăţii Informaţionale a urmat cursuri de specializare în Anglia şi Italia, Germania şi Olanda. Bostan are o vastă experienţă în domeniul administraţiei publice locale şi centrale, managementului serviciilor publice şi atragerii de finanţări destinate investiţiilor în infrastructură.

Acesta a colaborat la implementarea unor proiecte ale Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare (USAID), Băncii Mondiale şi ale Comisiei Europene, pentru administraţia publică locală.

Totodată, a fost organizator al primei Conferinţe Internaţionale de Descentralizare Fiscală din România. A lucrat cu experţii americani ai Research Triangle Institute, în cadrul operaţiunilor de emitere de obligaţiuni municipale.

De asemenea, a lucrat la majoritatea emisiunilor de obligaţiuni din România. Marius-Raul Bostan este fondator şi Senior Partner al VMB Partners SA, preşedinte al Fundaţiei Naţionale a Tinerilor Manageri - FNTM, precum şi membru în Consiliul de Administraţie al Telekom Romania, numit de Ministerul pentru Societatea Informaţională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel