Auto: Simon Pagenaud va sărbători în Franţa victoria în cursa de 500 de mile de la Indianapolis

Pilotul francez Simon Pagenaud intenţionează să sărbătorească în ţara natală victoria din cursa de 500 de mile de la Indianapolis, probabil la finele lunii iulie sau începutul lunii august.

Anunțul a fost făcut în cadrul turneului de promovare de la New York care l-a dus pe Wall Street şi Empire State Building, informează AFP. 'Patronul lui Borg-Warner (francezul Frederic Lissalde), compania căruia îi aparţine trofeul, a spus: 'Îl vom duce în Franţa', a explicat pilotul.

'Se pare că în calendarul meu sunt disponibile date pentru finele lunii iulie sau începutul lui august, deci atunci va fi momentul'. 'Am impresia că există o mare uimire, un şoc pentru mulţi francezi şi pentru presă. Pentru că este un sacrificiu să-ţi părăseşti ţara de mic pentru a merge oriunde doar ca să-ţi îndeplineşti visul. Am avut şansa să realizez visul american, dar sper ca el să fie recunoscut în Franţa', a precizat Pagenaud.

După victoria de duminică în una din cele mai prestigioase curse din sportul automobilistic, Pagenaud şi-a multiplicat activităţile promoţionale şi mediatice la Indianapolis şi apoi la New York, miercuri fiind aşteptat în Texas. Pilotul francez a avut şi surpriza de a fi felicitat direct prin telefon de preşedintele american Donald Trump.

Simon Pagenaud a devenit duminică primul pilot francez care reuşeşte să se impună în legendara Cursă de 500 mile de la Indianapolis, după aproape un secol de la victoria compatriotului său Gaston Chevrolet, câştigătorul ediţiei din 1920. Graţie acestui succes, Simon Pagenaud a urcat pe prima poziţie în clasamentul general al campionatului IndyCar, devansându-l cu un punct pe americanul Josef Newgarden, coechipierul său de la Penske, clasat pe locul al patrulea duminică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel