Atenție șoferi! Există și motocicliști normali în trafic

Dacă vorbim de motocicliști, mi se părea că văd în trafic  mai ales fițari sau iresponsabili care își vâjâie pițipoancele cu 100 km/h între două cluburi de noapte.  Evident că niciodată nu trebuie să generalizăm, sau să folosim etichete. Am cunoscut personal doi oameni serioși, care în week-end conduc de plăcere, cu viteza legală, prin jurul Capitalei, sau fac expediții, în vacanță. Sigur că există mulți motocicliști care își folosesc bolizii cu responsabilitate, ca să meargă la serviciu, sau la mall, fără să ia metroul. Poate nu-i văd așa de des fiindcă nu circul destul, mi-am zis.

Până acum am observat mai mult figuriști care demarează pe roata din spate a ”motorului”, trezind din somn tot cartierul, fiindcă n-au  tobă de eșapament. Nu că n-ar avea bani (motocicleta costă cât un apartament din centru) , ci pentru că vor să fie băgați în seamă, să întoarcă lumea capul după ei. Am văzut șmecheri care șerpuiesc printre mașinile aflate în coloană, tăindu-ți calea, agățând oglinzile celor care stau, ca fraierii, la stop.  Pe DN-uri au zburat pe lângă mine potențiali donatori de organe, în căutarea unui stâlp sau cap de pod în care să se înfingă, împreună cu nevinovata de pe locul din spate.

Azi, mi-a atras atenția un anunț: o asociație  a motocicliștilor organizează un marș, ca să atragă atenția șoferilor. ”Și motocicliștii există în trafic!”, spun ei. Corect și necesar acest marș. Vreau și eu să văd mai mulți motocicliști responsabili, care nu depășesc prin dreapta, nu aleargă ca la raliu și nu fac jaloane din mașinile aflate în coloană. Dacă este nevoie de un marș împotriva pericolelor la care îi supun șoferii, se poate explica de ce nu i-am prea văzut. Sunt puțini, deoarece șoferii răi,  cu mașinile lor, îi hărțuiesc  pe motocicliștii  disciplinați.

Sper ca motocicliștii normali să protesteze în timpul marșului și împotriva motocicliștilor care fac liniuțe pe Magheru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel