EXCLUSIV  Atacul Rusiei în Republica Moldova anunțat de... regele Iordaniei

Regele Iordaniei, Abdullah al II-lea, a făcut declarații importante referitoare la implicarea Rusiei în Republica Moldova, dar și la situația României.

În preajma întâlnirii dintre președintele american Donald Trump și regele Iordaniei Abdullah al II-lea, Washington Post a luat un interviu capului încoronat în legătură cu situația din Orientul Mijlociu. S-a pus și următoarea întrebare: "ce așteptați de la președintele Putin?". Răspuns: "un dialog ruso-american va ajuta. Altfel, americanii și rușii se vor lupta în Siria și Libia. Dacă dumneavoastră veți menține această tensiune, următoarea problemă va fi în Moldova... Rușii vor continua să scuture copacul, dacă nu ne va veni mintea la cap". Interviul poate fi găsit în ediția online a Washington Post de către toți cei interesați.
 
Experții se întreabă deja dacă regele Abdullah face un joc al americanilor sau unul al rușilor. Probabil că, ținând seama de întâlnirea cu președintele Trump și de parteneriatul vechi al Iordaniei cu Occidentul, este, mai degrabă, o declarație ce exprimă o îngrijorare americană. 
 
Întrebarea este cum vor ataca rușii în Republica Moldova?
 
Foarte simplu: vor folosi conflictele înghețate din 1991, vor declara independența Transnistriei și a Găgăuziei. Ca urmare, președintele Dodon, instalat din timp la Chișinău, ar putea denunța acordul cu Uniunea Europeană și ar putea bagă țara în Uniunea Eurasia. Cu siguranța, Rusia lui Putin nu se va opri aici. Vor fi exploatate și verigile slabe din NATO care încercuiesc România: Bulgaria și Ungaria.
 
La mijloc, România este măcinată de războaie politice și răfuieli în justiție. 
 
Din acest punct de vedere, cei care lucreaza la o posibilă vizită a lui Donald Trump în România la sfârșitul lunii mai ar trebui să fie conștienți mai mult decât oricând că de succesul întreprinderii lor depinde tot flancul estic al NATO, format, în principal, din România și Polonia. Trump la București ar trasa linia roșie peste care rușii nu ar putea să treacă.
 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel