Astă seară, despre Liviu CIULLEY

Primăria Municipiului București, prin Teatrul Nottara, organizează, în cadrul programului InMemoriam, conferința dedicată personalității marelui antreprenor și inginer constructor Liviu Ciulley, tatăl prestigiosului regizor Liviu Ciulei. Conferința marchează 70 de ani de la dispariția celui ce a marcat peisajul arhitectonic al Capitalei, contribuind la o parte importantă din istoria teatrului românesc.

 

Teatrul Nottara invită publicul miercuri 20 decembrie, ora 18:30, în Sala George Constantin, la conferința pe care o va susține prof. univ. dr. ing. Nicolae Noica: Astă seară, despre Liviu Ciulley.

„Cu toții trecem, adesea, pe strada Doamnei din București și de fiecare dată admirăm clădirea impunătoare a Băncii Naționale a României, înălțată aici în centrul istoric al orașului. Ceva mai sus, pe B-dul Magheru, se află o altă clădire remarcabilă, prin instituția care funcționează în ea, localul Teatrului Constantin Nottara. Puțini dintre locuitorii orașului știu că datorează trăinicia acestor construcții – care-i adăpostesc de multe ori pe ei, dar și valori deosebite ale societăți noastre –, și siguranța lor la cutremur celui care a înțeles să le construiască cu pricepere și suflet. L-am numit astfel pe ilustrul inginer constructor Liviu Ciulley, pe nedrept uitat. Ne facem de aceea o datorie din a readuce viața și opera sa și în atenția generației tinere a societății noastre", scrie prof. univ. dr. ing Nicolae Noica în albumul Liviu Ciulley – un reper, dedicat vieţii şi operei marelui inginer constructor român (Editura Vremea, colecţia „Planeta Bucureşti").

(w670)

Cconferința va fi urmată de spectacolul Teatrului Nottara, Somnambulism, care va începe la ora 19:30 la Sala George Constantin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel