EXCLUSIV  ”Am crescut, mereu, auzind de apocalipse!”. Consultantul artistic al Teatrului Masca, despre piesa unei generații / VIDEO 

Invitat în emisiunea De Ce Citim, Cristinel Dâdăl, consultant artistic la Teatrul Masca, a vorbit despre piesa de teatru Criza. Kit de supraviețuire de Mihaela Michailov și David Schwartz. 

„Sunt foarte multe lucruri noi și bune pe care le propunem bucureștenilor. Pentru că dacă vrem să venim în întâmpinarea imediată a nevoilor celor care sunt aproape de sediul nostru, asta nu înseamnă că nu ne adresăm, de fapt, tuturor bucureștenilor. M-aș referi mai întâi la partea de spectacole și aș spune câteva cuvinte despre cea mai recentă premieră, se numește „Criza. Kit de supraviețuire”, este mult mai actuală decât am putea crede. Este un spectacol creat de cei mai mari sau cei mai cunoscuți creatori de teatru social din România. Și mă refer la regizorul David Schwartz și la Mihaela Mihailov, care este co=dramaturga acestui spectacol, și care ca o rezultantă a discuțiilor, a atelierelor de lucru în cadrul cărora s-au conturat istoriile personale ale actorilor, aduce în discuție modul în care familiile de români și în general românii, au supraviețuit crizei din perioada 2009-2012. A fost o perioadă extrem de dificilă care a însemnat reduceri drastice de venituri, șomaj, o împovărare extremă, cu datorii și credite. Acest spectacol încearcă să surprindă ca într-o dioramă extrem de vinietată cum s-a răsfrânt acest macro asupra interiorului familiilor. Cum au crescut acei copii cu părinții împovărați de griji, plecați foarte mulți dintre ei pe afară, căutând soluții disperate pentru a supraviețui și pentru a le lăsa, de fapt, acestor copii. De ce spunem că este mult mai actuală decât am crede?

Cum spune și David Schwartz, regizorul spectacolului: „Am crescut auzind mereu de apocalipse: apocalipsa climatică, apocalipsa economică ș.a.m.d. Apocalipsa încă nu a venit în niciuna din aceste forme, însă aceste crize sunt semne din care trebuie să învățăm de fiecare dată. Pentru că, să o spunem în cel mai banal mod cu putință, România de astăzi este formată și din acei copii” a povestit consultantul artistic al Teatrului masca. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel