Alegeri în Franța, Macron vs. Le Pen. Bogdan Chirieac: Vorba românească care se aplică și francezilor

Alegeri în Franța, Macron vs Le Pen. Bogdan Chirieac: Vorba românească care se aplică și francezilor
Alegeri în Franța, Macron vs Le Pen. Bogdan Chirieac: Vorba românească care se aplică și francezilor

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre alegerile prezidențiale din Franța.

Analistul politic Bogdan Chirieac a spus care ar putea fi deznodământul alegerilor prezidențiale din Franța.

”Eu cred că Emmanuel Macron va câștiga alegerile și încă destul de confortabil, în jur de 10% și aceasta pentru că Marine Le Pen nu oferă o alternativă reală. Dânsa vrea să scoată Franța și din NATO, și din Uniunea Europeană, ori, sigur că da, există multe nemulțumiri în Franța, Macron nu este un președinte preferat, de altfel el a avut acele faimoase proteste de care vă aduceți aminte, sâmbătă de sâmbătă, 50 de săptămâni la rând, oamenii au protestat pe marile bulevarde ale Parisului, dar oricum e de dorit Macron, care în ultima perioadă s-a dovedit un lider european autentic, decât doamna Le Pen care nu oferă decât populism.

Extrema dreaptă nu oferă decât populism, cum s-a întâmplat și la noi, în anumite limite cu USR-ul, înainte să ajungă la guvernare, acum poate că își revizuiesc politicile. Deci pur și simplu în acest moment eu cred că Macron va câștiga deoarece așa stau lucrurile. E o divizare în societatea franceză și se întâmplă, dar Franța are resursele pentru a trece peste asta.”, a declarat Bogdan Chirieac la Realitatea Plus.

Bogdan Chirieac: Vorba românească care se aplică și francezilor

”Eu cred că prezența va fi mai bună la vot, cum se întâmplă și în România, iar diferența estimată este undeva la 10%, 55% la 45%, în această zonă, 53% -47% eventual, în favoarea lui Macron. Lumea, repet, nu e mulțumită de Macron, dar vorba aia românească cred că se aplică și francezilor: "Rău cu rău, dar mai rău e fără rău". Le fel și cu doamna Le Pen care vrea să scoată Franța de peste tot, ceea ce, sigur, ține la poporul mai puțin educat. În realitate, nicio națiune acum nu mai poate să stea singură pe lume, nu se poate așa ceva. Veți spune: ”Bine, dar Marea Britanie”. Marea Britanie este singura din lume care se bazează pe cel mai mare imperiu, pe fostul imperiu britanic, se bazează pe relația cu totul specială și autentică cu SUA și chiar și lor nu le este ușor după ce au ieșit din Uniunea Europeană.”, a mai spus analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel