ALDE Sibiu: Guvernul Orban a început tăierile salariale... pe ascuns

ALDE Sibiu
ALDE Sibiu

„Guvernul Orban a început tăierile salariale... pe ascuns”, transmite ALDE Sibiu.

„Recent Guvernul Orban a anunţat mărirea salariului minim brut pe economie de la 1 ianuarie 2020. De fapt Guvernul anterior PSD-ALDE a stabilit deja această mărire cu 100 de lei anual. Doar că noul guvern liberal s-a gândit că o mărire netă cu 83 de lei este suficient pentru angajatul român”, potrivit ALDE Sibiu.

„Un simplu calcul ne arată că odată cu creşterea cotaţiei EURO în raport cu LEU această mărire nu există în Euro. Dacă luăm comparativ salariul minim pe economie din 1 ianuarie 2019 şi cel propus acum de Orban este de fapt acelaşi salar în Euro. Deci românii nu primesc plus valoare la salar", a declarat Ovidiu Gheorghe Tocaciu, preşedintele ALDE Sibiu.

„Dar inechitatea nu se opreşte aici. Guvernul liberal a decis ca din 2020 salariul minim pentru cei cu studii superioare să nu mai crească. Aşa Guvernul conduce ţara spre o viziune comunistă a egalitarismului salarial indiferent de studii”, după cum se arată în comunicat. „Este o palmă dată tuturor tinerilor absolvenţi de facultate din România, care se trezesc puşi pe picior de egalitate la salariul minim cu un muncitor cu 10 clase", a mai declarat Tocaciu, potrivit departamentului de comunicare ALDE Sibiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel