Actriţa Adele Haenel îl acuză pe regizorul Christophe Ruggia că a hărţuit-o sexual de la vârsta de 12 ani

Actriţa franceză Adele Haenel, care a putut fi văzută recent în filmul 'Portrait Of A Lady On Fire' (Premiul pentru scenariu şi Queer Palm la Cannes 2019), l-a acuzat pe pe regizorul Christophe Ruggia că a hărţuit-o sexual de la vârsta de 12 ani, informează site-ul Deadline.com. 

Într-un amplu material publicat de cotidianul de investigaţii Mediapart, al cărui sediu se află la Paris, actriţa susţine că regizorul francez Christophe Ruggia a început să o hărţuiască după ce a fost distribuită în drama sa din 2002 'The Devils'. Potrivit artistei, avansurile au avut loc în numeroase ocazii şi au continuat până când ea a împlinit vârsta de 15 ani.

În acelaşi material, actriţa a dezvăluit că nu îl va da în judecată pe regizor, deoarece crede că 'justiţia ignoră' victimele aflate în situaţia ei. În replică la aceste acuzaţii, Christophe Ruggia a trimis jurnaliştilor de la Mediapart o declaraţie prin intermediul avocaţilor săi, în care precizează că 'respinge categoric' orice acuzaţie de comportament neadecvat şi subliniază că a avut o 'relaţie profesională şi afectuoasă' cu actriţa Adele Haenel, calificând în acelaşi timp acuzaţiile drept 'calomnioase'.

Potrivit actriţei franceze, hărţuirile ar fi avut loc între 2001 şi 2004, când avea vârste cuprinse în intervalul de 12-15 ani, iar regizorul avea 36-39 de ani. Ea descrie comportamentul acestuia în timpul filmărilor şi după lansarea peliculei 'The Devils' drept o 'hărţuire sexuală permanentă', care a inclus 'atingeri [pe] coapse şi pe tors' şi 'sărutări forţate pe gât'. Incidentele ar fi avut loc în apartamentul regizorului şi în timpul călătoriilor spre locurile în care erau organizate diverse festivaluri de film.

În acelaşi articol online, actriţa declară că s-a decis să facă publice acum aceste lucruri, deoarece s-a simţit inspirată de documentul HBO despre Michael Jackson 'Leaving Neverland' şi pentru că încearcă să denunţe 'sistemul de tăcere şi complicitate care face posibil acest comportament'. Ancheta Mediapart a avut loc pe parcursul a şase luni şi a inclus intervievarea a peste 30 de persoane care îi cunosc pe Haenel şi pe Ruggia, inclusiv a regizoarei Celine Sciamma ('Portrait Of A Lady On Fire') şi a lui Bertrand Faivre, producătorul filmului 'Turmoil', regizat în 2011 de Christophe Ruggia.

Bertrand Faivre a declarat în acelaşi articol că va înceta colaborarea cu regizorul după ce a aflat despre existenţa acestei anchete. Realizatorii anchetei susţin totodată că au obţinut documente care susţin acuzaţiile actriţei, inclusiv scrisori de dragoste expediate de regizor. Christophe Ruggia a fost copreşedinte al Societăţii Regizorilor de Film din Franţa (SRF), alături de Celine Sciamma. În prezent în vârstă de 30 de ani, Adele Haenel a fost nominalizată de şase ori la premiile Cesar şi a câştigat de două ori acest trofeu, pentru 'Love At First Fight' în 2015 şi 'Suzanne' în 2014, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel