A murit Terry O'Neill, unul dintre cei mai cunoscuţi fotografi

Fotograful britanic Terry O'Neill, cunoscut în special datorită colaborării cu formaţiile The Beatles şi The Rolling Stones, a decedat sâmbătă, la vârsta de 81 de ani, în urma unei îndelungate suferinţe, informează Press Association.

Un purtător de cuvânt al Iconic Images, care reprezintă arhiva fotografică impresionantă a lui Terence 'Terry' O'Neill, a anunţat decesul artistului. "Terry a fost o persoană de excepţie, spirit ager şi fermecător. Orice persoană care a fost suficient de norocoasă să-l cunoască sau să lucreze cu el poate confirma generozitatea şi modestia care îl caracterizau", a declarat acesta.

Terry O'Neill este "unul dintre fotografii emblematici din ultimii 60 de ani", iar fotografiile sale "legendare" vor rămâne "pentru totdeauna imprimate în amintirea, inimile şi minţile noastre", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Una dintre cele mai recente apariţii publice ale fotografului a fost în cadrul unei ceremonii organizată în luna octombrie la Palatul Buckingham când s-a numărat printre personalităţile înnobilate de ducele de Cambridge. Terry O'Neill, numit Comandor al Ordinului Imperiului Britanic (CBE) datorită serviciilor aduse fotografiei, a suferit multă vreme în urma cancerului la prostată şi a fost prezent la ceremonie în scaun cu rotile. El a declarat cu această ocazie că titlul primit "depăşeşte orice mi s-a întâmplat în viaţă", scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel