„A fost o perioadă foarte frumoasă!” Actrița Magda Băcescu despre „Fântâna în flăcări”, proiectul în care a pus foarte mult suflet/ VIDEO

Prezentă la emisiunea De Ce Citim, alături de soțul său Ștefan Apostol, actrița Magda Băcescu a povestit cum s-a născut piesa de teatru „Fântâna în flăcări”, pe care a regizat-o și în care a jucat alături de Ștefan. 

„Am regizat o piesă de teatru, se numește Fântâna în flăcări, dramatizare și traducere din limba ucraineană a lui Mihai Traistă. Este o piesă de teatru pe care eu am iubit-o foarte tare, pe care am ținut foarte mult s-o finalizez, iar începând dinainte de pandemie, înaintea războiului și tot ce s-a întâmplat ulterior. Ne-a încredințat-o prietenul de atunci, Mihai Traista. Până la urmă a suferit vreo trei modificări de distribuție și anul trecut am reușit, în martie, să avem premiera. A fost foarte frumos, pentru că, din punct de vedere profesional, singurul profesionist, din toată echipa, am fost eu, terminând Facultatea de Teatru și terminând, cumva, și regie, făcând profesia asta de aproape 30 și ceva de ani. S-a jucat prima dată la Teatrul Coquette, am avut premiera, după aceea la Teatrul Dramaturgilor, am jucat și în Pitești, în Galați. A fost o perioadă foarte frumoasă. Am reușit din actori amatori, să-i aduc din actori amatori, zic eu, să-i aduc pe calea cea bună spre profesionism. A fost de lucru mult și a fost puțin greu. Ca profesionist tu știi ce trebuie să faci, dar ca să-i aduci pe ceilalți să se pună în situație și să fie degajați, să fie lejeri, să fie una cu personajul, este greu. Nemaifăcând asta niciodată, fără să fi urcat pe o scenă vreodată, darămite cu public. Sunt tare mândră de ce a ieșit. Am iubit și personajele, și pe al meu, dar personajul principal în această piesă a fost personajul lui Ștefan (n.r. Ștefan Apostol) eu am fost secundă, așa..” a povestit prof. Magda Băcescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel