Traian Băsescu a dat lovitura la Nana

Moșia Nana i-a adus lui Traian Băsescu, în vreme de secetă în țară, 56.000 de euro. Societatea care a arendat cele 300 de hectare de teren l-a anunţat pe fostul preşedinte că după recoltare, îi va da 1100 de kilograme de grâu pentru fiecare hectar.

La Nana, grâul a fost recoltat încă de jumătatea lunii iulie. Recolta nu este una care să-i îmbogăţească pe ţărani dar nici slabă, în ciuda secetei. 

Deşi kilogramul de grâu se vinde în judeţul Călăraşi cu 60 de bani, Gheorghe Dume, arendaşul moşiei de la Nana, a decis să plătească proprietarilor de terenuri 72 de bani pe kilogram. Traian Băsescu ar urma să primească peste 56 de mii de euro, potrivit Antena 3. 

Cele 290 de hectare de teren de la Nana au fost cumpărate de Ioana Băsescu printr-un credit de un milion de euro de la CEC Bank. Rata lunară pentru acest împrumut este de aproximativ 7 mii de euro lunar. Banii primiți de Traian Băsescu de la arendaș, de 56.000 de euro, cumulați cu subvenția de la APIA, de 44.000 de euro, însumează 100.000 de euro, ceea ce acoperă rata dată la CEC Bank, care ajunge anual la 84.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel