EXCLUSIV  Teodorovici, reacție TĂIOASĂ după episodul cu Ghinea - "amante la minister". Dosare penale

Eugen Teodorovici a avut prima reacție în exclusivitate pentru DC News după scandalul cu Cristian Ghinea de la Realitatea TV.

Deși inițial Cristian Ghinea 'a aruncat' o frază astfel încât să se înțeleagă că Eugen Teodorovici ar fi angajat anumite persoane apropiate la Ministerul Fondurilor Europene, fostul ministru tehnocrat a revenit asupra declarației și a nuanțat-o spunând că "PSD a ținut să angajeze amante și gagici în funcții".

Senatorul PSD, Eugen Teodorovici, fostul ministru al Finanțelor, a spus pentru DC News că este o confuzie. Deși în timpul emisiunii "Jocuri de putere" a apărut pe burtieră: "Ghinea: Domnul Teodorovici a angajat amante la minister", de fapt, Cristian Ghinea a făcut referire la PSD în general.

(w670)

"Uitați-vă încă o dată la emisiune. L-am întrebat pe Rareș Bogdan dacă ce-a scris pe burtieră este corect (n.r. - pe burtieră scria - Ghinea: Domnul Teodorovici a angajat amante în minister). S-a referit la mine? Nu! Așa ceva nu s-a spus în emisiune. Am intervenit în emisiune, am cerut scuze că îl întrerup pe domnul Lucian Isar și l-am întrebat pe domnul Rareș Bogdan de unde a scos acea burtieră pentru că în emisiune nu s-a spus așa ceva. Nu este vina mea că s-a înțeles altceva.

Ministrul Ghinea nu are niciun meci cu mine pentru că nu are ce să spună împotriva mea pe niciun fel de subiect legat de activitatea pe care am avut-o la Ministerul Fondurilor Europene. (...) Voi scoate din emisiune tot ce s-a spus și am să fac o scrisoare publică în care voi prezenta răspunsurile pe care mi le-a dat domnul Ghinea, scrisoare care va fi poate începutul unor dosare penale legate de domnul Ghinea pentru abuz în serviciu. De exemplu, când poți să plătește o factură și nu o faci se numește abuz în serviciu. Acestea sunt subiectele care trebuie dezbătute, nu ce s-a întâmplat aseară! Am avut un gust amar pentru că eu încerc să fac altceva în România. Eu am zis la începutul emisiunii: cine minte să plece! Unii devin peste noapte politicieni și mint cu nerușinare! Domnul Ghinea a vrut să pună o etichetă pe tot ce înseamnă politică, în speță PSD, că suntem comuniști etc. Am furat eu 26 de ani? Sunt eu comunist? Eu am făcut Codul Fiscal. Și multe altele. (...) Întrebați-vă colegii dacă se confirmă ce am spus eu în emisiune (n.r -  că Ghinea dormea în minister). Repet: domnul Ghinea nu m-a atacat pe mine. De aceea l-am rugat să repete declarația. Astea nu sunt discuții de ministru. Pe mine mă recomandă și alte lucruri pe zona fondurilor europene, nu doar vocea și talentul! Am făcut destule lucruri în minister", a spus Eugen Teodorovici pentru DC News.

[citeste si]

Amintim că recent Eugen Teodorovici a participat la dezbaterea "Politica de coeziune a UE - De la reducere la adâncirea decalajelor de dezvoltare dintre statele membre - Cazul României".

În ceea ce priveşte situaţia actuală privind fondurile europene, senatorul PSD spunea: "Singura chestiune care se încearcă adusă în faţă e aceea a banilor care au intrat în ţară. Sunt bani care au intrat în ţară datorită a ceea ce s-a trimis anterior. Sunt bani care provin din ciclul financiar anterior. Pe următorul cadru financiar 2014-2020, vă spun clar că este zero, zero, zero nu aproape zero, nu puţin peste zero, nu nimic, este ZERO. Sunt miliarde de euro cheltuieli făcute, adică lucrările executate pe acele proiecte de infrastructură mare, faza a doua a lor, facturi care nu pot fi depuse pentru că Ministerul Fondurilor Europene nu dă încă ok-ul. Constructorii stau cu facturile în casă pentru că dacă le aruncă spre decontare, se încarcă şi cu TVA-ul.

Este o măgărie nesimţită, este clar un abuz în serviciu ce se face astăzi. Am dovezi în acest sens. Este o situaţie pe care i-am expus-o şi domnului Prim Ministru zilele trecute şi într-adevăr se află într-o situaţie ingrată, între a face plăţi de 1 miliard de euro în piaţă şi a rămâne pe deficit bugetar (...) sau să nu facă şi să aştepte acreditarea şi să facă aceste plăţi anul viitor, adică să omoare acele firme care au făcut lucrările. Este un exemplu clar de abuz în serviciu. Eu am de gând să fac zilele următoare, chiar în mod oficial, scris, exact acest mecanism pentru că este o primă piesă la dosarul penal care se va instrumenta. Domnul Ghinea va fi primul ministru care va avea efectiv un astfel de dosar pe incompetenţă."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel