Urmărește emisiunea live


Scandalul gropii de gunoi din Suceava. Corina Crețu cere implicarea ministrului Mediului

Comisarul european pentru dezvoltare, Corina Cretu, se implică în scandalul gropii  ecologice care amenință să distruga unul dintre cele mai frumoase peisaje montane din România, pasul Mestecăniș în Suceava.

Corina Cretu îi cere ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu, să se implice în scandalul gropii de gunoi ecologice din Suceava. Crețu îi cere ministrului într-o scrisoare deschisă să analizeze "modul în care acest proiect respectă legislatia de mediu și, în special, normele privind protecția peisajelor".

"Aş dori să mă alătur cetăţenilor români şi instituţiilor media care au atras atenţia cu privire la construirea unui depozit ecologic de deşeuri în judeţul Suceava, ca parte integrantă a unui proiect de gestionare a deşeurilor, aprobat de Comisia Europeană în 2011, şi vreau să-mi exprim îngrijorarea cu privire la posibila distrugere a peisajului alpin prin crearea acestui depozit de deşeuri. Peisajul Carpaţilor este una dintre cele mai mari bogaţii ale României şi ale Europei şi vreau să mă asigur că fondurile europene nu sunt utilizate pentru a pune în pericol această nepreţuită resursă", se mai arată în scrisoarea comisarului european.

Corina Creţu aminteşte în continuare că toate proiectele trebuie să respecte legilsaţia de mediu în ceea ce priveşte evaluarea potenţialelor efecte asupra mediului.

"V-aş fi recunoscătoare dacă aţi cere serviciilor dumneavoastră să analizeze modul în care acest proiect respectă legilaţia de mediu şi, în special, normele privind protecţia peisajelor, şi dacă mă veţi informa cu privire la rezultatele acestei analize", i-a mai scris ea ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel