Radu Tudor: Liviu Dragnea i-a dat o lecție lui Victor Ponta

Radu Tudor
Radu Tudor

Jurnalistul Antena 3 Radu Tudor a comentat strategia aleasă de Liviu Dragnea privind președinția Camerei Deputaților, în condițiile în care fostul premier Victor Ponta își exprimase dorința pentru a candida. 

În opinia lui Radu Tudor, liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a plătit o poliță fostului premier.

"Victor Ponta a primit o lecție de disciplină de partid pe care nu a respectat-o nici când era lider al PSD. Victor Ponta de unul singur a anunțat că dorește președinția Camerei, așa cum de unul singur s-a hotărât să renunțe la președinția PSD pe Facebook, și să renunțe la șefia Guvernului în ciuda dorințelor colegilor săi din PSD. Probabil, Dragnea, foarte supărat de renunțările lui Ponta din toamnă, a dorit să-i dea o lecție lui Ponta, să nu mai ia decizii de unul singur, să nu mai hotărască el ce funcții vrea și ce funcții nu vrea și să se supună discuției partidului. Este o poliță pe care Dragnea i-o plătește lui Ponta pentru comportamentul incoerent și incorect din toamnă", a declarat, marți seară, Radu Tudor în emisiunea moderată de Dana Grecu la Antena 3.

Pe de altă parte, jurnalistul consideră că moment ales pentru o răfuială în PSD este greșit ales.

"Disciplina de partid parcă nu i se aplică lui Victor Ponta în ultimii ani. Oricum, și-a creat un brand singular, propriu, postează pe Facebook mult mai mult decât toți membri PSD la un loc, are propria lui agendă. Ponta face ce nu a făcut când era prim-ministru la adresa multor lideri. Ponta s-a trezit ca politician abia după ce nu a mai fost în funcții importante. În momentul de față, Ponta se bucură de o popularitate destul de mare, are o cotă de încredere mare în sondaje, mulți oameni regretă guvernarea lui și în plus, la imaginea lui, se adaugă statutul de victimă într-un electorat preponderent feminin și preponderent PSD-ist. Statutul de victimă îl ajută foarte mult. În momentul de față, cine încearcă să-i plătească polițe lui Ponta sau să-i retragă preșul de sub picioare lui Ponta nu face decât să stârnească mânia acestui electoratul. Cred că PSD, prin răfuiala asta în public după ce a câștigat alegerile, nu face decât să alimenteze frustarea și nemulțumirea electoratului. Ăsta era un moment în care să-ți marchezi victoriile, mă rog, după ce ai bătut palma cu partidul lui Băsescu prin vreo trei județe", a adăugat Radu Tudor.

[citeste si]

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat marți că a propus Comitetului Executiv Național al partidului să nu facă nicio nominalizare pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților, iar până la finalul mandatului actualului Parlament să se meargă pe interimat. 

 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel