Urmărește emisiunea live


Klaus Iohannis a mai trăit o viață anterioară cu soția sa, Carmen

Klaus Iohannis a susţinut într-un discurs din Israel că a mai trăit o "viaţă anterioară" alături de soţia sa, Carmen Iohannis.

Vă prezentăm în continuare textul alocuțiunii:

„Sărut-mâna, bună seara!
Stimată doamnă Ambasador,
Domnilor miniștri,
Onorată asistență,

Sunt foarte bucuros și foarte mișcat că pot să fiu în această seară în mijlocul dumneavoastră. Soția mea Carmen și cu mine ne-am gândit de multe ori, în viața noastră anterioară, cum ar fi să venim la Ierusalim. Și iată, am venit într-o poziție care mă face să stau în fața dumneavoastră.

VEZI ȘI: Ciutacu, după gafa lui Iohannis: Vă rog eu, faceți ceva și opriți-i! 


Am venit încă de duminică seară și am avut de atunci multe întâlniri cu cei mai înalți reprezentanți din Statul Israel – cu Președintele Rivlin, cu Prim-ministrul Netanyahu, cu Președintele Knesset-ului, domnul Edelstein, cu alți oameni care au dorit să participe sau au fost invitați să participe la aceste întâlniri. Pot să vă spun din capul locului că toate întâlnirile au fost foarte bune, discuții foarte bune care au dus cu siguranță la o mai strânsă relație între România și Israel. Aceste lucruri, probabil, sunt de o oarecare importanță pentru dumneavoastră, dar mult mai important cred că este, pentru această comunitate care a venit în această seară să se întâlnească cu mine, altceva.

Peste tot, am găsit oameni care au vorbit românește și peste tot mi-au spus oamenii că sunt bucuroși că a venit cineva din România și că sunt bucuroși să spună câteva cuvinte în limba română în fața unui oficial din România. Dar, mult mai important, oficialii Statului Israel, cu toții, mi-au spus că îi apreciază foarte mult pe cei veniți din România, cei originari din România, și acest lucru, pot să vă spun, m-a uns la suflet. O comunitate cum sunteți dumneavoastră, mare, puternică și apreciată, așa da ambasadori pentru România și vă mulțumesc! Comunitatea care trăiește în Israel și este originară din România a venit în diferite etape. Unii sunt la prima generație, cei care au venit direct din România. Alții sunt deja a doua generație, alții a treia generație. Am întâlnit oameni care, cu mare emoție, mi-au spus că părinții sau bunicii vin din România, dar ei nu mai vorbesc bine românește și s-au străduit totuși să vorbească cu mine în limba română. Foarte impresionant!

Vă felicit, vă mulțumesc și sunt foarte bucuros că ne-am întâlnit în această seară."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel