Germania, măsuri fără precedent de la încheierea Războiului Rece

Guvernul Angelei Merkel a aprobat miercuri prima strategie de apărare civilă a Germaniei de la sfârșitul Războiului rece, într-un efort de a combate amenințarea în creștere a terorismului, războiului cibernetic și atacurile asupra unor infrastructuri critice, relatează DPA,  potrivit Agerpres.

Detaliile planului de apărare civilă nu au fost făcute publice, dar un document de strategie al guvernului ajuns la media ridică posibilitatea reintroducerii serviciului militar obligatoriu, precum și pe aceea de a le cere civililor să-și facă stocuri de apă și alimente pe care să le folosească în situații de urgență.

Ministrul de interne Thomas de Maziere va prezenta planul în cursul zilei de miercuri, alături de șeful agenției federale de protecție civilă, Christoph Unger, la un centru de tratare a apei din Berlin.

Măsurile propuse au fost criticate de partidele de opoziție pe motiv că alimentează alarmismul și au declanșat discuții în coaliția Angelei Merkel pe tema subiectului sensibil al reintroducerii serviciului militar obligatoriu, care a fost abolit în 2011, după 55 de ani.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel