Descoperire în apropierea coastelor Turciei. Experții caută explicații - Video

Mai mulți scafandri au descoperit întâmplător în apropierea coastelor Turciei o sferă gigantică, translucidă, iar acum îi invită pe cercetătorii din întrega lume să le explice peste ce anume au dat. 

Descoperirea a fost făcută pe 9 iulie de către un grup de scafandri turci, la o adâncime de 22 de metri, pe coasta mediteraneană a Anatoliei.

Sfera, aproape invizibilă, gelatinoasă și foarte moale la atingere, plutea în derivă, scrie Russia Today, potrivit mariustuca.ro.

Lutfu Tanriover, unul dintre scafandrii care au făcut descoperirea, a filmat bizara întâlnire. El a declarat pentru Deep Sea News că ciudatul obiect, venit parcă din altă lume, i-a trezit atât un sentiment de exaltare și bucurie, cât și unul de frică.

Ulterior, Tanriover a postat înregistrarea pe internet, în speranța că oamenii de știință vor putea să explice peste ce anume a dat.

Mister! Ce s-a întâmplat cu o stewardesa

Michael Vecchione, de la Smithsonian Museum of Natural History, a răspuns provocării și a dat o posibilă variantă de răspuns. Potrivit omul de știință, ciudata sferă gelatinoasă ar fi de fapt un imens "sac de icre" de calmar, posibil cel mai mare văzut vreodată. Se estimează că această enormă pungă ovariană de calmar ar putea conține de la 600.000 la 2 milioane de ouă. 

Ouăle de calmar au o perioadă de incubație scurtă, care durează câteva zile.

Cu toate acestea, cercetătorii spun că ouăle de calmar sunt rareori găsite în apele de mică adâncime. De obicei, aceștia le depun în adâncurile oceanelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel