Conferință "Tinerii – credință și neam" la Târgu Mureș. Cum a fost sabotat evenimentul

Săptămâna trecută a avut loc la Târgu Mureș o conferință despre importanța dezvoltării sentimentului patriotic și a credinței în formarea tinerilor. Inițiativa le-a aparținut unor tineri de liceu care pun preț pe două lucruri importante: credință și neam. Evenimenul s-a cufundat într-o liniște absolută pentru că jurnaliștii locali nu au suflat nicio vorbă despre acest subiect. 

VEZI ȘI: Comisarul FLORIN ȘINCA, INTERVIU despre conferința de la Casa de Cultură "Mihai Eminescu", Târgu Mureș

 

Dragoș Burghelia, unul dintre inițiatorii evenimentului, a vorbit pentru DC News, despre această conferință de la Târgu Mureș.

"Vineri, în data de 21.11.2014, la sala de cultură Mihai Eminescu din Târgu Mureș a avut loc o conferință pe tema "Tinerii – credință și neam" la care au fost invitați generalul Radu Theodoru, autorul unor cărți precum "România ca o pradă" și" Mareșalul", și comisarul șef Florin Şinca, autorul cărții "Martirii poliției române", pentru a vorbi despre credința în Dumnezeu și despre patriotism în educația și dezvoltarea tinerilor", a spus Dragoș Burghelia pentru DC News.

"Conferința a fost organizată de un grup de șapte elevi de la Colegiul Național "Alexandru Papiu Ilarian", membri ai cercului de istorie "Dacii liberi". Cu toate că au fost lipite (în mod legal) afișe în autobuze, stații și la diferite școli și licee, au fost împărțite pliante și s-a dat anunț în ziar (un anunț complet, în ciuda a ceea ce ni s-a reproșat), iar în sală erau în jur de 250-300 de locuri, la conferință au participat doar în jur de 70 de oameni.

Paradoxal, deși conferința se adresa tinerilor, majoritatea participanților au fost înaintați în vârstă. De asemenea, cu toate că am anunțat conferința în toată școala lipind afișe și anunțând evenimentul în fiecare clasă de liceu, au fost prezenți doar un professor și câțiva elevi, cărora le mulțumim cu toată căldura pentru susținere", ne-a mai zis adolescentul.

Partea bună a lucrurilor

Dragoș Burghelia vede și o parte bună după acest sabotaj mediatic.

"Cu toate acestea, trebuie să privim partea plină a paharului: pentru prima conferință organizată de noi, numărul de participanți a fost mulțumitor, chiar dacă ne așteptam la mai multă susținere, iar conferențiarii s-au prezentat exemplar. Atât domnul general Radu Theodoru, cât și domnul comisar Florin Şinca au reușit să mențină atenția publicului trează timp de peste două ore, cât a durat conferința, iar mesajul transmis a fost puternic și plin de vervă.

Domnul general a povestit experiențe de război și a vorbit despre rolul patriotismului în salvarea (parțială) a României Mari, iar domnul Şinca a vorbit despre importanța valorilor și a elitelor, despre exterminarea Poliției Române de către comuniști și despre credința în Dumnezeu și rolul acesteia în formarea unei conștiințe sănătoase. În final, tot domnul comisar ne-a prezentat un scurt documentar despre martirii Poliției Române. De asemenea, publicul a avut ocazia de a pune întrebări celor doi invitați, la care aceștia au dat răspunsuri lungi și complexe. La finalul conferinței, participanți au făcut poze cu cei doi invitați și au avut ocazia de a le cumpăra cărțile", a conchis Dragoș Burghelia pentru DC News.

Ce spune Adrian Grigoriu, persoana care a ajutat la realizarea conferinței

"Cu o săptămână înainte tinerii au început să facă promovare. În toate locurile în care s-a făcut publicitate la eveniment, promovarea a fost sabotată:Doar afişele despre acest eveniment au fost găsite rupte. În ziarele locale, fie nu s-a publicat nimic, fie s-a publicat trunchiat ca să nu se ştie de eveniment şi mai ales despre ce invitaţi vor veni. În cazul ziarului Cuvântul Liber, chiar şi marele patriot Lazăr Ladariu a fost păcălit de cineva din proximitate care a împiedicat printr-un tertip intern publicarea textului despre invitaţi. Bineînţeles că acţiunea a fost boicotata de mass media ostilă adevărului care este... toată. Absolut nimeni nu a fot prezent în afară de dl. Lazăr Ladariu de la Cuvântul Liber. Dar nimic poate împiedica patrioţii să participe şi să sprijine înflorirea unui mugur de patriotism din trupul Neamului Românesc cum este acest grup de tineri minunaţi şi la următoarele evenimente trebuie să ne mobilizăm mai mulţi", a scris Adrian Grigoriu  pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel