COD PORTOCALIU DE INUNDAȚII. Care sunt zonele afectate

Hidrologii au instituit Cod Portocaliu de inundații în bazinul hidrografic al râului Crișul Alb, în amonte de Stația Hidrologică Gurahonț din județul Arad, valabil până luni, la ora 9,00.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale și creșteri rapide de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de Inundație în bazinul hidrografic al râului Crișul Alb — amonte S.H. Gurahonț, județul Arad.

De asemenea, până duminică, la ora 24,00, este în vigoare un Cod Galben de inundații, în bazinul superior și afluenții râului Crasna din județul Satu Mare, în bazinul superior și afluenții râului Barcău (județele Sălaj și Bihor), afluenții mici ai râului Someș aferenți sectorului aval S.H. Dej (județele Cluj, Sălaj, Satu Mare și Maramureș).

În aceste zone se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de Atenție.

Fenomenele menționate se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinul superior al râului Crasna.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va actualiza această prognoză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel