EXCLUSIV  Zurlandia 2018. Mirela Retegan, “Mămica Zurli”: Vrem să intrăm în Cartea Recordurilor! Dezvăluiri din viața sa

Este “Femeia uragan”, Tanti Prezentatoarea, “Mămica Zurli” sau mai bine zis, fondatoarea Găștii Zurli și un izvor neobosit de idei pe bandă rulantă. 

În acest weekend organizează a doua ediție a festivalului Zurlandia, pe Domeniul Stirbey, unde o să fie o adevărată nebunie și “invazie” de copii și părinți. Este vorba despre Mirela Retegan care a făcut din Gașca Zurli un adevărat fenomen național și în curând, posibil internațional. Despre Zurlandia, femeia Mirela Retegan și cum gestionează relația cu adolescenta din viața ei, fiica sa, Maya, aflați din interviul pentru DC News!

- Mirela, cum stați cu pregătirile pentru Zurlandia, festival aflat acum la  a doua ediție?  Weekend-ul acesta aveți multă treabă!

Ne-am străduit foarte tare să pregătim toate detaliile. Sperăm că am reușit să luăm în calcul toate nevoile pe care le poate avea o familie cu copii: acces, program, mâncare, toalete…iar activitățile sunt pe principiile zurli- educație prin distracție.

- Câtă lume preconizați că va veni? Estimați vreun număr de persoane?

Noi sperăm să vină toți oamenii frumoși și pozitivi. Oameni care sunt atenți la copiii lor și ai celorlalți, oameni care nu aruncă hârtii pe jos, care nu fumează în preajma copiilor, oameni care se joacă împreună cu copiii, oameni care caută un eveniment elegant, cu bun gust, cu mesaje construite cu grijă și cu lucruri de foarte bună calitate. Nu ne-am gândit la un număr, încă nu-mi dau seama câți oameni sunt, dar, gândindu-mă la spectacolele noastre, sunt sigură că mulți români fac parte din categoria celor enumerați mai sus.

(oar_w460)

- Care sunt noutățile din acest an de la Zurlandia? Ce ați pregătit pentru copii?

Am vrut foarte tare să avem un carusel, din acela adevărat, pe care să se poată da gratuit cei mici, mi-am dorit o zonă "Lumea lui Mulțumesc” pentru câteva ONG-uri care fac lucruri frumoase pentru copii, mi-am dorit să ajungă la noi cât mai mulți copii care nu apucă să facă poze și să primească îmbrățișări de la cele mai iubite personaje din România. La Casa Zurli avem program în ambele zile, cei mici vor putea, cu puțină răbdare să se întâlnească acolo cu fiecare personaj. Anul acesta vrem să intrăm în Cartea Recordurilor și ne-am propus ca oamenii să se simtă bine. Relaxați și fericiți să fie într-un loc de vis, cu oameni cu energie bună.

(oar_w460)

- Cum a luat ființă acest festival?

Acum 3 ani am vrut un spectacol cu Gașca Zurli, pentru fanii noștri, undeva puțin mai departe de București pentru ca oamenii care ne iubesc să se poată bucura de noi într-un loc frumos. Și ne așteptam să vina câteva sute de părinți cu copii. Iar noi ne-am trezit cu peste 10.000 de oameni. Și-atunci ne-am dat seama că piața are nevoie de așa ceva și am început să construim un Festival după chipul și asemănarea cu Zurli.

- De unde ai atâtea idei? Care este izvorul inspirației tale? Ești neobosită!

Din jurul meu. Fiecare copil pe care îl întâlnesc poate să mă inspire. Sunt deschisă, sunt atentă, sunt gata să văd lucrurile frumoase din jurul meu. Și când deschizi brațele și lași ideile să te găsească, ele vin spre ține. Să le duci la capăt pe toate e mai greu.

- Când ai decis să te reinventezi și să te transformi în Tanti Prezentatoarea de la Gașca Zurli?

Nu a fost o alegere. Știam că trebuie să fiu acolo, în echipă și că e nevoie de mine pe scenă. Am devenit Tanti Prezentatoarea pur și simplu. Fetița Zurli mi-a zis așa și așa mi-a rămas numele.

- Ce asemănări și deosebiri sunt între Tanti Prezentatoarea și Mirela Retegan?

Eu sunt eu și pe scenă și în viața de zi cu zi. E doar un nume. Tanti prezentatoarea poate să fie orice mamă care vrea să crească un copil fericit. Eu sunt acolo mama Mayei și mama Zurli și mama pe are copiii și-o doresc ca partener de joacă și de complicitate.

- Gașca Zurli e un fenomen! Ai dus-o și peste hotare! Ce mai urmează?

Ce vrea Dumnezeu. Sunt sigură că povestea asta e în mâinile lui. Eu sunt doar un mijloc prin care Doamne Doamne își face treaba. Cred că la finalul vieții o să-mi numere copiii pe care i-am făcut fericiți. Și sunt gata să merg încotro mă duce inspirația. 

- Cum arată vara asta pentru tine? Mai ai timp și de vacanță? Știu că ai un program încărcat!

Am timp întotdeauna pentru tot ceea ce contează în viața mea. Am timp pentru copil, pentru iubire, pentru prieteni, pentru vacanțe, pentru fapte bune, am timp să merg la piscină, să plimb câinele în pădure, să scriu, să ies în cluburi, să merg la concerte, să citesc să fac cumpărături…am timp pentru tot ceea ce vreau să-mi fac timp. Anul acesta aștept o vacanță pe sufletul meu: o să merg în Cuba împreună cu prietena mea, Fifi. Abia aștept să mă așez în avion, să-mi închid telefonul și să nu mă gândesc decât la asta, timp de 10 zile. Apoi să-mi dedic timpul altor lucruri.

(w670)

- Ce țară ți-ai propus să descoperi alături de Maya?

În vară asta Maya o să lucreze la Virgin Radio și o să mergă la toate festivalurile de muzică. Apoi, cu trupa ei de teatru are câteva festivaluri în care merge cu ei. Așa că , împreună o să mergem la Paris, câteva zile să vedem expoziția 3D Gustav Klimt. E pictorul meu preferat și Maya vrea să facem asta împreună, ca un cadou de ziua mea.

- Ce relație ai cu fiica ta? Cum este Mirela Retegan ca mamă? Ai făcut atâția părinți fericiți, nu doar copiii! Nu te enervezi niciodată? Nu o cerți deloc pe Maya?

Sunt o mamă absolut normală. Mă bucur și mă enervez ca toți ceilalți părinți. Mă salvează faptul că știu cum să discut despre ceea ce simț. Pentru răspunsul la această întrebare recomand cartea “Fii de partea mea!”. E proaspătă, o găsiți în toate librăriile și o să vedeți acolo o altă față a mamei Mirela Retegan.

(w670)

- Ce înseamnă Maya pentru tine?

E minunea vieții mele. E cel mai important motiv pentru care eu vreau să fiu un om bun, este mângâierea mea și partenera mea de joacă și de distracție și de evoluție. Maya este pentru mine cea mai mare bucurie a vieții și dovada că minunile ți se întâmplă.

- Acum fiica ta este adolescentă! Ți-a dat bătăi de cap în această perioadă? Ați avut contradicții despre iubiți, școală și programul ei?

Da. Am avut o adolescentă plină de încercări. Le găsiți pe toate în cartea despre care ți-am spus mai sus. Totul a început la 13 ani și timp de vreo 4 ani îmi venea să o fac poster de 5 ori pe zi și pe mine să mă trimit în pădure de 10 ori pe zi.

- Are restricții la ceva?

Negociem încă ora la care vine acasă și încă mă consultă legat de alegerile pe care le face, dar în proporție de 90 % ia decizii singură.

- Ce îți dorești pentru Maya?

Să fie fericită. Atât! Și sănătoasă, se subînțelege.

- Cum este Mirela Retegan ca femeie? Printre atâtea spectacole și turnee prin țară, cărți și idei, mai ai timp de viața ta personală?

Promit ca din toamnă să trec acest capitol la priorități. În ultimii ani, Maya și Zurli au fost pe primele locuri. Acum au crescut și încet încet pot să trec femeia Mirela pe primul plan.

- Ți se spune “femeia uragan”! De ce?

Pentru a nu-mi stă nimeni și nimic în cale atunci când eu cred în ceva sau în cineva. Pentru că sunt mânată numai de gânduri pozitive, pentru că îmi pun energia numai în proiecte sănătoase și bune, reușesc să iau în vârtejul meu pe toată lumea și să-i fac să creadă în visul meu.

(oar_w460)

- Arăți foarte bine! Ce faci pentru asta? Cum te menții în formă ca să faci față atâtor deplasări și să nu pari niciodată obosită?

Mulțumesc. În primul rând sunt fericită. În al doilea rând mănânc de 2 ani la ore fixe. Pe www.fixlafix.com ai toate detaliile. Apoi, mă odihnesc, mănânc sănătos și fac ceea ce îmi place.

- Cum ai reușit să păstrezi o relație civilizată cu tatăl Mayei? Ba chiar să și colaborați profesional?

Pentru că tatăl copilului meu este unul dintre cei mai importanți oameni din viața mea. Pentru că nu am uitat motivele pentru care ne-am iubit și pentru că am înțeles amândoi că e mai bine să investim într-o relație frumoasă decât să ne consumăm energia într-o relație urâtă. E despre alegeri. Ca orice în viață. Noi alegem cum suntem cu ceilalți și eu aleg ori să nu am nicio relație ori să am o relație bună. Pe  restul, îi scot din calcul definitiv.

- Pe când o carte despre viața ta?

Mai am multe de trăit și de făcut. Mă mai întreabă lumea… Maya zicea că o să facă un film despre viața mea. Sincer mie nu mi se pare că viață mea ar fi mai interesantă sau mai deosebită decât viețile altor oameni. Mi se pare că toți ne străduim să ne găsim fericirea și echilbrul, că tuturor ni se întâmplă lucruri interesante. Dacă o să simt la un moment dat că viața mea, așa cum a fost ea, ar putea să intereseze oamenii și să-i inspire, poate o să scriu despre asta. Până atunci, pregătesc pentru toamnă 360 de jocuri de jucat în familie.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel