World Challenge Cup, la Cluj Napoca. Gimnastică ritmică la cel mai înalt nivel

România organizează World Challenge Cup la gimnastică ritmică, în Cluj Napoca, o competiţie de prim rang.

Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu, a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că World Challenge Cup, care va avea loc între 23 şi 25 august la BT Arena din Cluj Napoca, este o competiţie de prim rang, la care vor participa gimnaste de top, fiind programată înainte Campionatului Mondial, de la Baku.

"Competiţia se va desfăşura în perioada 23-25 august, la BT Arena din Cluj. Avem înscrise la start până acum 23 de ţări, cu un total de 130 de gimnaste. Concursul se va desfăşura pe două probe, individuală şi de ansamblu. Va fi o competiţie dinamică şi spectaculoasă pentru că vor veni nume mari la Cluj şi aş menţiona-o aici pe Aleksandra Soldatova. Ea este în prima linie a echipei Rusiei şi va fi în echipa care va participa la Campionatul Mondial din luna septembrie, de la Baku. În general cam toate ţările şi-au trimis gimnastele din prima linie pentru că este o competiţie de top, organizată cu două săptămâni înainte de mondialul de calificare pentru Tokyo şi este un prilej foarte bun de a a-şi verifica exerciţiile şi de a intra în formă. România va participa cu Denisa Mailat şi Andreea Verdeş, care au avut un parcurs foarte bun anul acesta. Aş menţiona aici participarea la europene unde au obţinut două locuri de calificare pentru următorul campionat european, s-au clasat în primele 20. Este un rezultat meritoriu, având în vedere că suntem între cele opt ţări care au calificat două gimnaste. Sunt într-o formă bună şi sperăm să aibă o evoluţie bună şi la Cluj dar şi la Campionatul Mondial din septembrie de la Baku", a afirmat Irina Deleanu.

Federaţia Română de Gimnastică Ritmică şi-a depus candidatura de organizare a etapei de Cupă Mondială şi pentru anul următor, înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo: "Noi ne dorim să fie o competiţie foarte frumoasă şi să avem continuitate. Ne-am depus candidatura şi pentru anul viitor. Atât de curajoşi suntem, deşi suntem în urmă cu pregătirile. Ne-a fost acceptată. Anul viitor va fi la sfârşit de iunie această ediţie de World Challenge Cup, pentru că se pleacă la Jocurile Olimpice. Am dori să fie o competiţie de verificare pentru gimnastele care merg la Jocurile Olimpice. Dacă nu organizezi competiţii de mare anvergură practic nu exişti în gimnastica ritmică şi în elita mondială. Şi de aceea ne dorim să fim ţi noi înscrişi în competiţii mari. Sunt ţări precum Belarus, Ucraina care au competiţii cu continuitate şi ne dorim ca şi noi să ne înscriem în calendar".

Irina Deleanu a precizat că şi-ar dori să obţină organizarea unei competiţii majore de gimnastică ritmică, o ediţie de campionat european sau mondial.

"Noi ne dorim foarte mult să organizăm o competiţie mare, de genul un mondial de calificare pentru Jocurile Olimpice, dar având în vedere că suntem o structură separată pe disciplină sportivă, separaţi de gimnastica artistică, ne-a împiedicat din punct de vedere legal să obţinem fondurile necesare. Am încercat să obţinem un campionat european tot la Cluj, dar ne-am împotmolit de lege, în sensul că ministerul nu poate să acorde bani la gimnastică artistică pentru organizarea unui campionat la gimnastică ritmică iar cei de la artistică să răspundă pentru aceste sume. Căutăm soluţii pentru că ne dorim foarte mult să organizăm un campionat mare, un campionat european sau mondial. Condiţiile de la Cluj sunt foarte bune, avem posibilitatea să întindem opt covoare, am putea din punct de vedere al infrastructurii", a mai spus Irina Deleanu.

Două săptămâni înaintea Campionatului Mondial de la Baku

Preşedinta FRGR a menţionat faptul că la Cluj Napoca nu va putea înscrie echipa de ansamblu: "Din păcate nu vom putea înscrie echipa de ansamblu, am avut un început timid anul acesta. Am avut o primă participare la Campionatul European şi la Campionatul Mondial de Junioare de la Moscova. Micuţele junioare au dat tot ce au putut dar au beneficiat de o pregătire de doar şase luni şi a fost destul de greu. Pot să spun însă că rezultatul lor a ajutat gimnastele la individual pentru o clasare mai bună la echipe. Sperăm ca în 10 ani să avem un ansamblu performant care să acceseze calificările la Jocurile Olimpice. Avem sală la Arad şi de aceea am decis să facem acest centru de junioare la Arad pentru că avem sală cu podium de pregătire, foarte important pentru gimnastele noastre".

Pentru gimnasta Denisa Mailat, World Challenge Cup este o competiţie importantă, având în vedere că se dispută cu două săptămâni înaintea Campionatului Mondial de la Baku.

"Sper să dau tot ce am mai bun în mine şi să am evoluţii cât mai curate. Am modificat exerciţiul la panglică, este mai elegant. Va fi o surpriză frumoasă şi sper să-l fac cât mai curat. Va fi foarte importantă această competiţie pentru mine, vreau să-i arăt adevăratul potenţial înainte de mondial. Vreau să nu ratez şi să fiu eu cu personalitatea mea. Exerciţiile au o dificultate mare, cea mai mare este la măciuci, notată cu 13 la dificultate. Calificarea în finală la Cupa Mondială ar fi un vis pe care îl am de foarte mult timp, mai ales ăc se desfăşoară în România", a afirmat Denisa Mailat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel