Wimbledon: Serena Williams a refuzat testul antidoping. Năstase: Boicot. Să nu se prezinte nimeni

Ilie Năstase
Ilie Năstase

Fostul tenisman Ilie Năstase a declarat, vineri că nu e normal şi nici fair play ca jucătoarea americană Serena Williams să participe la Wimbledon după ce a refuzat un test antidoping inopinat şi a precizat că celelalte jucătoare ar trebui să se unească şi să boicoteze turneul englez. 

"Am văzut că Serena a refuzat un test antidoping, cum e posibil aşa ceva? Cine e ea? De ce i se permite să joace la Wimbledon după ce a refuzat un test antidoping? Nu e normal, englezii ar fi trebuit să îi refuze participarea. Dar ea e americancă şi ea nu se supune regulilor... Celelalte fete ar trebui să se unească şi să nu se prezinte la Wimbledon pentru că nu e fair play. Aşa ar trebui, să joace doar Serena, să vedem dacă le convine", a afirmat Năstase pentru AGERPRES. 

"Poate sunt nebun eu, dar ce înseamnă să refuzi un test antidoping? Înseamnă că poate ai luat ceva, nu? Eu altfel nu ştiu ce să înţeleg din gestul ăsta. Toate celelalte jucătoare dau testele, iar ea refuză sau pleacă de acasă. M-am uitat şi eu şi n-am văzut niciun ziar din străinătate să scrie, să analizeze exact treaba asta cu refuzul Serenei. De ce nu scriu ziarele americane sau alea din Anglia nimic? Despre mine când am deschis gura a vuit toată lumea asta", a adăugat primul număr 1 al clasamentului ATP. 

I se permite din raționamente comercile 

Ilie Năstase crede că Serenei Williams i se permite să joace la Wimbledon din motive comerciale. "Asta este, că totul se rezumă la bani. Ea poate să joace la Wimbledon pentru că este Serena. Ea trebuie să fie la Wimbledon pentru că altfel pleacă sponsorii. Eu nu văd altă explicaţie. Dar chiar atât de puternică să fie ea?", a mai spus Năstase. 

Anul trecut, Ilie Năstase a fost judecat şi sancţionat pentru că a folosit cuvinte sexiste şi rasiste în legătură cu sarcina Serenei Williams: "Vom vedea ce culoare va avea copilul. Poate ciocolată cu lapte?!". 

Jucătoarea Serena Williams, de 7 ori învingătoare la Wimbledon, este cap de serie numărul 25 la ediţia din acest an, urmând să întâlnească în primul tur pe olandeza Arantxa Rus. 

Nu a fost găsită acasă 

Serena Williams a ratat un control inopinat al Agenţiei americane antidoping (USADA), din cauză că nu a fost găsită la domiciliul ei din Florida pe 14 iunie. Kelly Bush Novak, publicista fostului lider mondial, a confirmat ştirea de pe website-ul Deadspin, privind faptul că un ofiţer de control al USADA a vizitat-o pentru un control inopinat în afara ferestrei de timp prevăzute zilnic. 

Williams, 36 ani, care a mai fost testată de trei ori în acest an, trebuie să anunţe USADA despre locaţia ei într-o perioadă de o oră în fiecare zi, la alegerea ei, chiar şi când nu participă la turneele de tenis. Ofiţerii de control nu au însă dreptul de a face vizite neanunţate în afara ferestrei stabilite de o oră, pentru că altfel nu este garantată prezenţa sportivului la locaţia respectivă. 

Deadspin a relatat că ofiţerul de control a sosit la locuinţa Serenei Williams la ora 8,30 şi a refuzat să plece până când Serena nu era testată. El a plecat însă fără să obţină o probă recoltată. Purtătorul de cuvânt al USADA, Brad Horn, a precizat că Serena a fost testată de trei ori în acest an şi niciun test nu a fost pozitiv. Trei teste antidoping ratate de un sportiv sunt calificate ca o încălcare a codului antidoping. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel