Vosganian: "Disponibilizaţi de la Oltchim vor primi doi ani salariul mediu"

vosganian
vosganian

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, duminică, la Realitatea TV, că persoanele disponibilizate  din cadrul Oltchim vor primi un an sau doi ani salariul mediu pe economiei.

"Am reuşit să plătesc salariile la zi, singura restanţă e de acum două săptămâni. Persoanele disponibilizate vor primi timp de un an sau chiar doi salariul mediu pe economiei. După ce vor fi disponibilizate, cei care se apropie de pensie vor primi venitul mediu. Pentru ceilalţi, am vorbit deja cu doamna ministru Mariana Câmpeanu pentru asigurarea programelor de reconversie profesională", a declarat ministrul Economiei, Varujan Vosganian, în cadrul emisiunii Perspectiva, moderată de Lavina Șandru și de Edward Pastia.

 Chiar dacă planurile de organizare nu sunt încă gata la Oltchim au început deja schimbările. Motivul? Ministrul Economiei a explicat la REALITATEA TV că în perioada 1 ianuarie 2012 - 30 aprilie 2013, combinatul a lucrat la o capacitate de 33%. "Eu însumi am continuat această politică. Salariaţii au fost păstraţi integral. Aveam de ales, ori continuăm această activitate, ori căutăm o formulă de natură tehnică pentru a-l salva. Să lucrezi la capacitate de 25-30% şi să ţii personal ca şi cum ar lucra la o capacitate de 100% e ilogic. Până acum am reuşit să plătesc salariile la zi, singura restanţă e de acum două săptămâni", a explicat Vosganian la Realitatea TV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel