"Vocea României", "X Factor" și "Te cunosc de undeva": Vezi cât câștigă jurații

vocea
vocea

Jurații de la "Vocea României", "X Factor" și "Te cunosc de undeva" și-au rotunjit considerabil conturile în 2012. Aparițiile pe micul ecran și mediatizarea i-au ajutat să-și mărească tarifele, chiar dacă suntem în perioadă de criză.

Autor: Manuela Macoveanu

Dacă voiați să știți cât câștigă Horia Brenciu la un concert prin țara noastră, ei bine, aveți răspunsul. Artistul cere pentru o reprezentație nu mai puțin de 20.000 de euro, plus transport și cazare pentru tot band-ul lui. La prieteni mai face câte o reducere de 5.000 de euro, ca e baiat bun. În comparație cu el, altă jurată de la "Vocea României", Loredana, are un tarif mai mic, de doar 10.000 de euro.

Smiley a urcat și el in acest an pretul și, de la 3000 de euro cât cerea în 2011, acum încasează, pentru un concert privat, 5000 de euro, iar pentru un spectacol în aer liber ia 7000 de euro. Aici se adaugă, exact ca și la Brenciu, transportul și, eventual, cazarea. Partea buna în cazul lui este că interpretează solo și nu e nevoie să i se mai plătească și alte dări catre instrumentiști sau backing-vocals. Marius Moga este singurul dintre jurați care a redus numărul concertelor, cântă doar în duete, în schimb, este producator muzical pentru tinerii artiști și compune piese pentru interpreții consacrați. Astfel, pentru o melodie, "micul Mozzart" cere între 2000 și 3000 de euro. Și cum solicitările sunt foarte multe, conturile compozitorului s-au dublat în ultimul an.

La Antena1, lucrurile stau un pic diferit. Până să suporte intervenția chirugicală, Dan Bittman era lider detașat cu 10.000 de euro pentru un concert, iar pentru o petrecere privată, suma mai urca un pic, până la 11.000 de euro. Delia, în schimb, caștigă doar 1800 de euro pe eveniment, la fel și Cheloo cu trupa "Paraziții".

La "Te cunosc de undeva", cei care dau verdicte merg la concerte pe sume frumușele, dar nu spectaculoase. Andreea Bălan a rămas la tariful de anul trecut, de 1500 de euro pentru un eveniment, Aurelian Temișan a mai urcat un pic, de la 1200 de euro la 1500 de euro, iar Ozana Baranbancea și-a stabilit un preț la 700-800 de euro pentru un show.

În concluzie, la o socoteala simplă, Brenciu este liderul detașat al juraților la nivelul câștigurilor financiare, iar dacă ne gândim că vin și spectacolele de Crăciun și Revelion, unde tarifele se dublează de cele mai multe ori, avem imaginea clară a sumelor astronomice pe care Horia le va avea în cont la finele lui 2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel