Vocea lui Dan Bittman ar putea fi afectată din cauza operației

Solistul trupei Holograf, Dan Bittman, ar avea șanse reduse să mai poată cânta. Operat de stenoză carotidiană, vocea lui Bittman ar putea să nu mai sune niciodată la fel, chiar dacă , răguşeala va dispărea în şase luni, scrie evz.ro.

Operat de  stenoză carotidiană la începutul lunii octombrie, vocea solistul  trupei Holograf este încă răguşită.

 Dan Deleanu, preşedintele Societăţii Române de Cardiologie, a dezvăluit că afecţiunea este foarte periculoasă. În mod normal se încearcă un tratament, dar dacă îngustarea este de peste 70% se intervine chirurgical: „Metodele prin care se poate rezolva această problemă sunt: chirurgical, prin endartectomie carotidiană, sau prin implantarea unui stent.

 Cardiologul a subliniat şi că „zona gâtului este puternic vascularizată, acolo aflându- se multe ramuri nervoase. În urma intervenţie chirurgicale se poate să fi fost afectată zona fonaţiei. Dacă a fost lezat nervul laringean, sunt slabe şanse ca vocea lui Bittman să mai revină la normal”.

 Medicul ORL Elena Lăţcan crede că e posibil să fi fost atinsă o ramură subţire a nervului recurent. Specialistul adaugă şi că răguşeala poate fi cauzată de un edem postoperator, care va dispărea în şase luni. De curând, Holograf a dat publicităţii un comunicat prin care anunţa că îşi reprogramează concertele pentru începutul anului viitor, „până când vocea lui Dan va reveni în totalitate la normal”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel