Victor Ponta, discurs în Parlament înainte de începerea votului cu privire la cererea DNA privind urmărirea penală

Premierul Victor Ponta a susținut marți un discurs în plenul Camerei Deputaților, înainte ca parlamentarii să voteze cu privire la cererea DNA de încuviințare a începerii urmării penale în cazul său. Primul-ministru le-a cerut colegilor săi deputați să adopte o hotărâre, aşa cum a stabilit şi Curtea Constituţională că trebuie făcut procedural.

Citește și: Kelemen Hunor a anunțat cum votează UDMR în cazul lui Victor Ponta

"Cred ca astăzi în fața dvs. trebuie dezbătute și decise două situații extrem de importante.

În primul rând, dvs. trebuie să decideți dacă tot ceea ce ține de decizii politice pot să fie cenzurate de către o altă putere constituțională.

În concret, numirea unui ministru se face în baza unei propuneri a partidului pe care îl reprezintă, în baza deciziei coaliției, în baza votului parlamentului și în baza decretelor emise.

Trebuie să decideți dacă decizii politice pot fi cenzurate de un procuror.

Numirea unui ministru se face în baza votului de partid, al USL, care a votat de mai multe ori în cazul Șova, al Parlamentului, al președintelui.

Trebuie să decideți dacă un procuror de caz poate să traga la răspundere pe cei care iau o decizie comună. E un lucru important și trebuie să rămână ca echilibru pentru puterile în stat.

Un guvern e investit și demis prin proceduri constituționale, votul dvs. în urma alegerilor și al unei moțiuni de cenzură.

Eu am devenit prim-ministru în urma unei moțiuni de cenzură votate de USL împotriva Guvernului României. Apoi în urma alegerilor. Trebuie să decideți dacă păstrăm acest sistem.

Lucrurile sunt foarte simple, vă rog sa vă pronunțati. CCR a spus foarte clar că trebuie sa adoptați o hotărâre. Înțeleg că nu se mai vrea. Vă rog să adoptați o hotărâre, e un gen de șmecherie de Transalpina. Domnul Arpad v-a explicat.

Vă rog frumos să nu votați politic, ci să votați ca cetățeni", a fost mesajul lui Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel