EXCLUSIV  Viața ascunsă a lui Codin Maticiuc. DEZVĂLUIRI despre un subiect sensibil

Codin Maticiuc. Numele său vă duce probabil cu gândul la celebrul 'crai de Dorobanți'. Dar ce se ascunde în spatele acestui personaj despre care ați citit mai mult și mai mult în presa mondenă?

... vreo 700 de copii. Sau mai mult. Codin Maticiuc are sute de copii. Da, sunt ai lui, toți. Puțini știu că Maticiuc are un orfelinat. A făcut multe gesturi frumoase, dar când îl rogi să ție le povestească evită subiectul. Nu îi place să vorbească despre sacrificiile pe care le-a făcut, dar vocea i se schimbă și are un alt suflu atunci când vorbește despre reușitele copiilor lui.

Povestea a început în 1997 când părinții săi au înființat o fundație care are grijă de orfani. Apoi, în 2004, Codin Maticiuc a construit un orfelinat care funcționează și astăzi și unde se găsesc mereu între 30 și 40 de copii și unde vin zilnic, între 20-30 de copii din cartier, să mânânce la prânz și să-și facă temele. El ar ajuta și mai mult pentru că spațiu există, dar nu și atâtea fonduri pe cât ar trebui.

Codin Maticiuc a vorbit în exclusivitate pentru DC News despre Fundația Metropolis.

"Acum avem 39 de copii care locuiesc la noi și mai sunt și alți 25 care vin zilnic să mânănce la prânz și rămân să-și facă temele. În sectorul 6 sunt și familii fără curent electric și, de obicei, copiii rămân să-și facă temele la noi. Am construit și o altă clădire unde, atunci când ies din sistem, locuiesc, fără să plătească nimic, îndeplinind o serie de condiții: trebuie să lucreze undeva, iar jumătate din salariu trebuie să-l economisească", ne-a povestit Codin Maticiuc.

Rugat să ne spună un moment emoționant pe care l-a trăit de când a adus atâta bucurie în sufletele celor abandonați, el ne-a zis: "Sunt destul de multe momente care mi-au rămas în minte. De exemplu, la un moment dat, pe un băiat care era foarte muncitor și bun, când a împlinit 18 ani, l-am întrebat ce și-ar dori să facă. Eu mai merg acolo să joc fotbal cu ei. Iar băiatul mi-a zis că vrea să mai vin să mai jucăm fotbal pentru că, în felul acesta, s-ar bucura toți ceilalți de dorința pe care o are de ziua lui. Asta mi s-a părut impresionant".

[citeste si]

Are copii luați de pe străzi, copii care astăzi sunt studenți, copii care îl fac să fie mândru.

"Avem și cazuri de copii care nu ajung extraordinar, dar avem și cazuri senzaționale. De exemplu, avem un băiat care este cel mai tânăr angajat vreodată de IBM. Adică are cam 16 ani. Cei de acolo insistă să se lase de școală pentru că știe foarte multă programare. Nu sunt de acord, dar pe ei nu îi interesează neapărat asta pentru că el știe foarte multe și ar învăța mai mult la ei", a mai zis Codin Maticiuc pentru DC News.

Ajutor pentru copii la început de an școlar

Codin Maticiuc îi ajută foarte mult pe acești copii. Pentru a le asigura un trai decent, i-au sărit în ajutor și câțiva prieteni, doar că sumele strânse nu sunt atât de mari. Acum este nevoie de lucruri nelipsite unui copil care se întoarce pe băncile școlii. Fiecare dintre dumneavoastră ar putea să-i ajute cu un penar, ghiozdan, haine și așa mai departe. Codin Maticiuc vă invită să-i cunoașteți copiii și spune că orice ajutor, oricât de mic ar fi, este binevenit. Nu este nevoie să vă anunțați vizita la Fundația Metropolis. Când veți vrea să îi cunoașteți pe copii și să le întindeți o mână de ajutor îi puteți găsi la următoarea adresă: Drumul Sabareni, nr 47-53, sector 6, București (capătul tramvaiului 11, Giulești), persoană de contact: Alin Manole, 0730012644. Pentru a afla și mai multe lucruri vă lăsăm aici un link

"Am câțiva prieteni care mă ajută, dar sunt puțini, iar sumele care se strâng sunt mici. Cel mai mare ajutor îl primim de la DGASPC Sector 6 (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului). Avem și probleme, avem și nevoi, avem și lipsuri. Dintotdeauna începerea anului școlar a fost o problemă pentru noi. Este nevoie de haine, ghiozdane, rechizite și așa mai departe. Orice ajutor este binevenit", a adăugat Codin Maticiuc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel