Vezi ce sumă vrea să obțină Mititelu de la „U” Craiova

mititelu
mititelu

Adrian Mititelu vres să scoată 10,6 milioane de euro de pe „U“ Craiova. Suma ar provenii din cesionarea către club a unor drepturi succesorale aflate în litigiu, informează Gazeta de Sud.

Autor: Adrian Stroescu

Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR), administratorul judiciar al Fotbal Club „U“ Craiova, a întocmit tabelul preliminar al creanţelor revendicate de la clubul aflat în insolvenţă. Potrivit acestuia, totalul se ridică la 47,5 milioane de lei (11 milioane de euro), din care 45,7 milioane de lei (10,6 milioane de euro) sunt revendicate de persoana fizică Adrian Mititelu. La această sumă se vor adăuga în curând creanţele revendicate de fostul manager Victor Piţurcă (7 milioane de euro) şi fiscul doljean - 14,3 milioane de lei (3,3 milioane de euro), plus sumele cerute de foşti jucători ai „U“ Craiova.

În vara anului 2005, Adrian Mititelu a luat „U“ Craiova de la Dinel Staicu pe mărunţiş, apoi a revendicat de la club zece milioane de euro. Misterul a fost lămurit de CITR, administratorul judiciar al clubului: Mititelu a cesionat către Fotbal Club „U“ Craiova creanţele sale provenind din drepturi succesorale, în schimbul cărora va primi 40% din valoare.

După declanşarea insolvenţei, Mititelu şi-a evaluat partea la 10,6 milioane de euro. „Am cesionat clubului o parte din drepturile succesorale pe care le deţineam, iar acum, dacă este în insolvenţă, este normal să le vreau, că doar nu o să le pierd, nu?“, a spus Mititelu.

Marea problemă a sa este că terenurile pentru care vrea despăgubiri de la stat sunt disputate în instanţă cu Ovidiu Vrapcea şi Dorel Petrescu (dosar nr. 12282/215/2009 - Curtea de Apel Craiova). Teoretic, după evaluările lui Mititelu, drepturile succesorale ar valora 26,5 milioane de euro. Practic, ele nu au fost încă evaluate de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel