Vasile Astărăstoae, condamnat de Judecătoria Iași la un an și șase luni de închisoare cu suspendare

Preşedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae, a fost condamnat, joi, de Judecătoria Iaşi, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de zece zile.

Potrivit minutei de şedinţă, Vasile Astărăstoae a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare, pentru conflict de interese. Magistraţii au suspendat însă condiţionat executarea pedepsei pe durata unui termen de încercare de trei ani şi şase luni.

”În baza articolului 71, alineatul 5 din Codul penal, pe durata termenului de încercare suspendă executarea pedepsei accesorii. Atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor articolului 83 din Codul penal din 1968, a căror nerespectare atrage revocarea suspendării condiţionate şi executarea în întregime a pedepsei”, se mai precizează în minuta citată de Mediafax.

Preşedintele Colegiului Medicilor din România şi fost rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa", din Iaşi, prof. dr. Vasile Astărăstoae, a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, în aprilie 2014, pentru conflict de interese.

Procurorii precizează, în rechizitoriu, că acesta s-ar fi angajat pe sine însuşi în proiectul european "Standarde europene pentru programe post-doctorale competitive de formare în domeniul managementului, cercetării avansate şi expertizei psihiatrice medico-legale", câştigat şi implementat în 2010 de Institutul de Medicină Legală din Iaşi, al cărui director era, la vremea respectivă, prof.dr. Vasile Astărăstoae.

Vezi și: Vasile Astărăstoae, președintele Colegiului Medicilor, urmărit penal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel