Vacantare mandat deputat Octavian Goga. Camera Deputaților, vot suspendat de Marcel Ciolacu. Care este motivul

Şedinţa de vot a Camerei Deputaţilor a fost suspendată, marţi, de preşedintele forului, Marcel Ciolacu, din lipsa cvorumului necesar la votul asupra proiectului de vacantare a mandatului de deputat al lui Octavian Goga.

La votul asupra proiectului de vacantare s-au înregistrat 152 voturi 'pentru', unul 'contra' şi o abţinere, cvorumul fiind de 165. 'Constat că nu e cvorum, suspend şedinţa', a anunţat Marcel Ciolacu. La începutul şedinţei, liderii deputaţilor PNL şi USR, Raluca Turcan şi Stelian Ion, au solicitat ca proiectul de hotărâre privind vacantarea mandatului să fie supus primul la vot şi nu ultimul, cum era trecut în ordinea de zi, menţionând că există suspiciunea că parlamentarii PSD ar putea ieşi din sală şi să nu mai fie cvorum la adoptarea acestui punct.

'V-am solicitat să supuneţi la vot o propunere de procedură de a schimba ordinea proiectelor la vot. Încetarea mandatului să fie votată, astfel încât să nu avem emoţii că veţi părăsi sala. (...) S-a creat o ordine de zi într-un stil care poate fi interpretat. Invalidarea unui deputat a fost pus ultimul pe ordinea de zi, astfel încât la sfârşit să nu fie invalidat', a spus Turcan. 'Am făcut o solicitare şi plenul trebuie să decidă în ce ordine se votează, nu staff-ul Camerei', a spus şi Stelian Ion.

Deputaţii au decis cu 115 voturi 'pentru' şi 110 abţineri ca proiectul de hotărâre privind vacantarea mandatului de deputat să fie trecut primul pe ordinea de zi. Însă, când proiectul a fost supus la vot, s-a constatat lipsa cvorumului. Pe lista de vot se aflau 17 proiecte de lege, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel