Urmărire cu focuri de armă din Botoșani până în Suceava

Foto ilustrativ. Imagine de tevenet de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de tevenet de la Pixabay

Doi tineri de 17 și 22 de ani au fost urmăriți de polițiști cu focuri de armă din Botoșani până în Suceava. 

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au organizat, miercuri dimineață, o acțiune de reținere a doi tineri, de 17 și de 22 de ani, cercetați pentru mai multe infracțiuni împotriva patrimoniului. S-au tras focuri de armă și s-a procedat la interceptarea acestora, transmite Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Cei doi suspecți, ambii din județul Mehedinți, au fost interceptați pe strada Primăverii, din municipiul Botoşani, însă la vederea organelor de poliție s-au sustras și au părăsit zona cu un autoturism. Pentru a-şi asigura scăparea, conducătorul vehiculului a acroşat inclusiv o autospecială de poliţie.

„Polițiștii botoșăneni au procedat la urmărirea autoturismului și întrucât conducătorul auto și-a continuat deplasarea, deși a fost somat să oprească, au fost executate focuri de armă, atât în plan vertical, cât și în direcția pneurilor. Ulterior, la nivelul IPJ Botoșani au fost declanșate operațiuni complexe în vederea depistării autoturismului și blocării acestuia în trafic, mai multe echipaje de poliție pornind în urmărirea sa”, informează IPJ.

Au abandonat mașina pe un drum comunal și au încercat să fugă 

Cei doi și-au continuat deplasarea cu autoturismul până în județul Suceava, unde a fost reperat de un echipaj de poliție, pe un drum comunal din localitatea Prelipca. Ei au abandonat apoi autoturismul în extravilanul localității Verești și au încercat să fugă.

„Cei doi au fost somați să se oprească și întrucât nu s-au supus, poliţiştii au făcut uz de armamentul din dotare, efectuând focuri de avertisment în plan vertical, ulterior fiind imobilizați de forțele de ordine. Aceștia au fost conduși la sediul IPJ Botoșani în vederea continuării cercetărilor, urmând ca în funcție de rezultatul acestora să fie dispuse măsuri legale”, mai transmite IPJ. 

Vezi VIDEO pe stiri.botosani.ro.

Un alt șofer a fost oprit cu focuri de armă, la Vișeu de Sus. Mașina s-a răsturnat într-un pârâu

În urmă cu câteva săptămâni, polițiștii de frontieră de la Vișeu de Sus au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a unui autoturism fără plăcuțe de înmatriculare, care circula pe un drum forestier, de la frontiera de stat spre interiorul țării, pe direcția localității Borșa, județul Maramureș, se arăta într-un comunicat de presă. 

Șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare și nici la somațiile polițiștilor de frontieră, continuându-și deplasarea în mare viteză, fapt pentru care au fost trase trei focuri de avertisment în plan vertical. După câțiva kilometri o altă patrulă a poliției de frontieră a încercat sa-l oprească, dar nici de această dată conducătorul auto nu s-a oprit, fapt pentru care, în conformitate cu prevederile legale, a fost tras un foc de arma spre pneurile mașinii. În acel moment, șoferul a virat brusc pe un drum lăturalnic, iar la puțin timp, la trecerea peste un pod, mașina s-a răsturnat. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel