EXCLUSIV  Un preot de care dai să fugi când îl vezi. Vasile Panțiru: Nu m-am gândit niciodată c-o să ajung aici, a fost pur și simplu mâna destinului

Vasile Panțiru a acordat un interviu în exclusivitate pentru DC News.

Vasile Panțiru îl interpretează memorabil pe părintele Vasile, în serialul „Moldovenii”, de la Kanal D.

Unul dintre cele mai pitorești personaje este preotul Vasile, interpretat de Vasile Panțiru. Cu omul care îl interpretează la Kanal D am vorbit și noi pentru a afla cine este și cum este să intri în lumea actorilor după ce 56 de ani nu ai avut legătură cu acest domeniu. Tehnician CFR de profesie, Vasile Panțiru nu și-a imaginat niciodată că va ajunge să fie actor într-un serial cu mare audiență.

Vasile Panțiru, interviu la DC News

DC News: Sunteți un om credincios? Cum este să intrați în pielea unui preot care nu face chiar cinste ”breslei” sale?

           

Sunt un om credincios, cred în Dumnezeu, merg la Biserică să mă împărtășesc și să mă spovedesc, în fiecare an. Vizitez mănăstirile, atunci când am ocazia, îmi place foarte mult să merg să mă rog acolo, să mă adun, atunci când intru într-un lăcaș sfânt.

Mi-a fost greu la început, atunci când mi s-a oferit șansa să interpretez rolul Preotului Vasile, în serialul ”Moldovenii”, din cauza faptului că îmi imaginam că rolul acesta îi poate deranja pe anumiți oameni, puțini la număr, ce-i drept. Dar preotul Vasile reprezinta o tipologie, pe care împreuna cu echipa de la „Moldovenii” o aducem la viață. 

Am primit foarte multe reactii pozitive legate de rolul preotului Vasile, din serialul de comedie ”Moldovenii”, oamenii mi-au spus că rolul mi se potrivește de minune. Și chiar am fost felicitat de anumiți preoți, cu har, așa cum consider eu că sunt, care mă cunosc. Preotul Vasile e un personaj pe care încerc sa îl conturez cât mai bine în fața oamenilor. Cu toate defectele și păcatele, pe care, cum spuneam, le subliniem, e un personaj simpatic. 

DC News: V-a luat 56 ani ca să vă faceți debutul în actorie, dar când ați făcut-o, ați făcut-o într-un mare fel: direct într-un serial care s-a dovedit a fi de mare succes și la un post de televiziune cu mare audiență. Cum a fost schimbarea aceasta pentru dumneavoastră? 

           

Da, deja am 57 de ani și nu m-am gândit vreodată că am să ajung aici, și voi putea fi actor. Cu toate acestea, eu nu consider că mă pot numi actor, după doar două sezoane jucate în serialul de comedie ”Moldovenii”. Sunt foarte onorat, bucuros și fericit că am întâlnit familia <3chestii>, un grup de tineri talentați care m-au acceptat, susținut, și care au avut încredere în mine, în ciuda faptului că este o diferență mare de vârstă între mine și ei. Sunt foarte onorat să colaborez cu televiziunea Kanal D, în proiectul ”Moldovenii”, pentru că am întâlnit aici niște oameni buni, cu experiență, profesioniști desăvârșiți. Îmi face plăcere să fac parte din această echipă.

DC News: V-ați dorit sau v-ați imaginat vreodată să fiți actor? Sau a fost pur și simplu destinul de a ajunge aici?

Nu m-am gândit niciodată să fiu actor, a fost pur și simplu <mâna destinului>.

DC News: Ce vi s-a părut cel mai dificil lucru de când ați intrat în lumea actorilor?

Cel mai dificil lucru pentru mine este in momentul în care acord un interviu sau particip la o emisiune, deoarece emoțiile sunt mult mai mari decât atunci când intru în pielea personajului meu, preotul Vasile.

DC News: Ce faceți atunci când nu vă vedem la ”Moldovenii”? Ce vă place cel mai mult să faceți?

În afara serviciului pe care îl am din 1982, lucrez ca CFR-ist, îmi place foarte mult să mixez muzică, la diferite evenimente la care particip în timpul liber. Așa mă regăsesc și mă simt foarte relaxat când văd că oamenii se distrează și se simt bine. Pandemia a pus o „frână” evenimentelor, dar sper ca lucrurile să revină la o normalitate, la un moment dat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel