Un copac a căzut peste fiica cântăreţului Matteo, în Parcul Kiseleff

Un copac a căzut peste fiica cântăreţului Matteo, în Parcul Kiseleff / Foto: Facebook Matteo
Un copac a căzut peste fiica cântăreţului Matteo, în Parcul Kiseleff / Foto: Facebook Matteo

Incident grav în Parcul Kiseleff. Un copac a căzut peste fiica cântăreţului Matteo.

Incident grav într-un parc din Sectorul 1 al Capitalei. Un copac a căzut peste copilul cântăreţului Matteo şi peste bona acestuia. Copila se afla alături de aceasta la joacă în Parcul Kiseleff, scrie Tabu.ro.

"Noi am fost sunaţi de către bonă. Ne-am îndreptat foarte repede către parc. Nu au fost rănite, ci foarte puţin zgâriate, însă au trăit o sperietură „frumoasă”. Pur şi simplu s-a desprins acel copac, cu rădăcină cu tot şi a căzut peste banca pe care ele se jucau. Au apucat să alerge din zona respectivă. Au fost zgâriate şi nu a fost o situaţie tocmai plăcută.", a povestit mama fetiţei la un post de televiziune.

"Când am ajuns în parc mă aşteptam că a căzut o creangă, nu mă aşteptam la un copac cu totul. Mă gândesc că ar trebui luate măsuri astfel încât să poată fi prevenite astfel de situaţii. Aseară abia ne-am liniştit după şocul pe care l-am trăit. (…) Singurul lucru pe care ni-l dorim este să putem fi liniştiţi în momentul în care ne trimitem copilul în parc, mergem cu el în parc. Să nu stăm stresaţi că se pot produce tragedii. Fetiţa este la vârsta la care nu înţelege pericolele neapărat. S-a speriat pe moment crezând că a făcut ea un rău de a căzut copacul respectiv. Este la vârsta la care nu percepe încă riscurile.", a mai povestit mama fetiţei.

Un copac de 10 metri din Parcul Cișmigiu a căzut peste un loc de joacă. ”Copiii fugeau și țipau”/ ”Dacă ar fi căzut în partea asta, îi omora”

Doar o minune a făcut ca nimeni să nu fie rănit, după ce un copac de zece metri a picat recent peste un loc de joacă și un magazin din Parcul Cișmigiu. Copacul de 10 metri înălțime s-a rupt din senin, de la rădăcină, și a distrus spațiul de joacă și un chioşc din parcul Cişmigiu. Directorii ADP dau vina pe primarul Capitalei care refuză de aproape doi ani să semneze avizele de defrişare. Nicuşor Dan spune însă că aprobă doar toaletările justificate, scrie Gândul.ro. 

ADP-urile de Sector spun că sute de cereri de defrişare se află în aşteptare pe masa primarului general. ”Domnul primar general nu semnează avize în vederea toaletării sau defrişării copacilor care pun în pericol viaţa cetăţenilor. Cad din ce în ce mai mulţi şi e firesc să cadă atâta timp cât nu lucrăm la prevenţie” acuză directorul ADP Sector 2, conform Observator. 

”Eram acolo, stăteam pe o bancă şi dintr-o dată am auzit un zgomot îngrozitor şi mi-am dat seama că un arbore se prăbuşeşte. Toţi copiii fugeau şi ţipau. Bine că nu a căzut în partea asta că s-ar fi prăbuşit peste copii. (…) Eu şi acum sunt înspăimântată pentru că, dacă ar fi căzut în partea asta, omora copiii”, spune un martor, conform sursei citate. ”Primul lucru, m-am uitat să văd dacă erau oameni în jur. Erau oameni în partea aceea, noroc că nu a fost nimeni rănit. Probabil că era putrezit, că vânt nu a fost”, spune un alt martor. Directorul ALPAB spune că respectivul copac era verde. Asta după ce a cerut timp să-și facă temele, aflând de la reporteri de incident.

Nicușor Dan, primarul Capitalei, susține că ”Am aprobat în ultimele săptămâni doar toaletările corect justificate și am respins sute de toaletări, pe care le-am considerat neîntemeiate. Politica de toaletări agresive, practicată în București pe perioada precedentelor administrații,  a generat rezultate grave pentru mediu”.  Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel