Titus Corlăţean: Semnal pozitiv de susținere politică

Titus Corlaţean
Titus Corlaţean

Prima versiune a temelor de interes ale mandatului României la Președinția Consiliului Uniunii Europene a fost discutată în Comisia specială comună.

Ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, a participat ieri la lucrările Comisiei speciale comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru coordonarea activităţilor parlamentare necesare pregătirii Președinției Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019. La discuţii au fost prezente şi cele două Comisii pentru afaceri europene ale Senatului și Camerei Deputaților. La reuniunea comună s-a dezbătut prima versiune a temelor de interes ale mandatului României la Președinția Consiliului Uniunii Europene.

În cadrul acesteia, ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, a prezentat principalele aspecte ale documentului. La reuniune au participat secretari de stat responsabili pe problematica afacerilor europene din ministere. Dezbaterea a constituit o etapă importantă a dialogului interinstituțional în procesul de elaborare și adoptare a viitorului Program de Președinție a României la Consiliul UE și o expresie a rolului Parlamentului de control asupra activității guvernamentale.

Pilonii tematici

Schimbul de opinii s-a axat pe cele mai relevante elemente subsumate celor patru piloni tematici în baza cărora va fi construit și agreat viitorul mandat al Președinției române. Aceștia vizează "Europa convergenței: creștere, coeziune, competitivitate, conectivitate", „Europa siguranței", „Europa ca actor global", „Europa valorilor comune".

Președintele Comisiei comune speciale, senatorul Titus Corlățean, a salutat buna cooperare cu Guvernul, subliniind că "documentul rezultat în urma unui proces complex de consultare este bine structurat, racordat la stadiul discuțiilor în plan european pe diversele dosare în curs și centrat pe interesele naționale ale României. A apreciat faptul că documentul reflectă contribuția pe care Parlamentul a avut-o la stabilizarea acestuia, prin integrarea propunerilor concrete transmise în acest sens." conform unui comunicat de presă primit la redacţie.

Mandatul la UE, proiect de ţară

Titus Corlăţean a semnalat că "spiritul de consens care s-a degajat din discuții este un semnal pozitiv de susținere politică a viitorului Program al Președinției române a Consiliului UE, care încurajează la concretizarea, în perioada imediat următoare, a unei platforme politice prin care mandatul de Președinție să fie asumat cu responsabilitate ca proiect de țară".

"În context au fost abordate și alte aspecte referitoare la stadiul pregătirilor pentru preluarea de către România a Președinției Consiliului UE, atât pe dimensiunea guvernamentală, cât și parlamentară." se mai arată în document.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel