Tiesto este cel mai bine plătit DJ din lume

AVENCHES :  Tiesto performs during 20th Rock Oz'Arenes
AVENCHES : Tiesto performs during 20th Rock Oz'Arenes

Într-o perioadă în care muzica electronică a devenit punct de referință, Forbes a anunțat cel mai bine plătit DJ al acestui an. Acesta este olandezul Dj Tiesto.

În topul celor mai bine plătiți DJ din lume, Forbes îl situează pe Tiesto pe prima treaptă a acestui top. Pe numele real Tijs Verwest, DJ a câștigat în ultimul an 22 de milioane de dolari, mai ales din reprezentațiile la festivalul Coachella și o rezidență exclusivistă la Wynn Las Vegas, potrivit topului realizat de Forbes.

Tiesto rămâne cunoscut ca fiind primul DJ din lume care a vândut toate biletele pentru un eveniment desfășurat pe un stadion, două nopți la rând, iar în 2004 a mixat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Atena.

Locul doi în acest top este ocupat de o tânără speranță a acestui gen muzical, DJ Skrillex în vârstă de 24 de ani, originar din Los Angeles, care a câștigat numai în ultimul an 15.000.000 de dolari. DJ-ul, pe numele real Sonny Moore, a câștigat trei premii Grammy anul acesta, cu albumul de debut "Scary Monsters and Nice Sprites", un amestec de dubstep, house și electronic. Locul trei în topul celor mai bine plătiți DJ le revine suedezilor de Sweedish House Mafia,  Steve Angello, Sebastian Ingrosso și Axwell, care au avut încasări de 14.000.000 de dolari.

Printre criteriile care au stat la baza alcătuirii acestui top se numără vânzările de albume, obiectele care poartă numele artiștilor, drepturile de autor încasate de la posturile de radio sau TV și asocierile vedetelor cu diferite firme. De asemenea, Forbes notează că unii DJ din top 10 încasează și 100.000 de dolari pentru o noapte de mixat.

Topul este completat de David Guetta, celebrul DJ francez, în vârstă de 44 ani, cu încasări de aproximativ 13,5 milioane de dolari, sumă ce îl plasează pe locul 4, fiind urmat în ordine de californianul DJ Steve Aoki, în vârstă de 34 de ani, cu 12 milioane de dolari, DJ Deadmau5, cu 11,5 milioane de dolari, DJ Pauly D, în vârstă de 32 de ani, star al emisiunii MTV "Jersey Shore", cu 11 milioane de dolari, DJ Kaskade, cu 10 milioane de dolari, DJ Afrojack, cu 9 milioane de dolari și DJ Avicii, cu 7 milioane de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel