Telekom se retrage din România. Fotbalul românesc ar putea pierde sume importante

Fotbalul românesc este zguduit din temelii de vestea că Telekom se va retrage de pe piaţa din România. Asta pentru că drepturile de televizare ale ligii 1 aparţin companiei, iar o eventuală retragere ar putea duce la pierderea banilor. În total, ar fi vorba de aproximativ 28 de milioane de euro. 

Telekom se retrage cu totul din România și "averea" reprezentată de abonați și de drepturile TV va fi împărțită între RCS-RDS și Orange. Francezii preiau partea de telefonie mobilă, RDS se alege cu bucata din Telekom care ține de televiziune. Televiziunea unică rămasă va fi construită pe "scheletul" DigiSport, combinat cu câțiva oameni de la Telekom Sport, informează GSP. 

Liga 1 pierde 28 de milioane de euro 

Decizia Telekom de a se retrage din România aruncă un văl de incertitudine peste cluburile din Liga 1, multe dintre ele dependente de banii din drepturile de televizare. Cifrele oficiale ale celor 14 echipe din prima divizie, cumulate pe tot anul 2018, arată că din totalul veniturilor, drepturile de difuzare au sărit de 40%. Fără acești bani, campionatul s-ar dilua atât de mult încât ar ajunge la pragul minim de existență. 

Cu toate astea, cei care muncesc în cadrul Telekom speră în continuare că este vorba doar despre zvonuri. 

„Nu pot să spun nimic în momentul de față, pentru că sunt doar speculații. Am auzit și eu chestiunea asta, dar am auzit multe în atâția ani de zile. Nu pot spune ceva oficial, din moment ce n-am nici eu mai multe informații. Prostii se tot aud!” a declarat Vlad Enăchescu, director Telekom Sport.

Liga Profesionistă și eAD au prezentat, în conferința în care au anunțat că societatea lui Orlando Nicoară capătă drepturile TV, niște planuri abstracte, care țin mai mult de viitor, de reformarea competiției, nu explică în niciun fel cum vor trăi cluburile în viitorul apropiat dacă n-ar mai primi aproape 30 de milioane de la televiziuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel