Tatăl lui Cabral, într-un scandal politic uriaș

Tatăl lui Cabral, Alex Dzabana Ibacka, ar fi implicat într-un scandal politic în Republica Congo. 

Potrivit wowbiz.ro, care transmite exclusiv informația, doctorul Alex Dzabana Ibacka este liderul unui ONG care militează pentru democrație în Republica Congo. El ar fi criticat de presa partizană președintelui și prim-ministrului, pentru că ar fi lansat public un manifest prin care cere populației să-și exprime pașnic dezacordul față de "revizuirea unilaterală a fișelor electorale". Tatăl lui Cabral nu ar fi de acord cu un ordin al ministrului de Interne din Republica Congo prin care solicită ca într-o săptămână principalele partide să înainteze nominalizările pentru cei care vor face parte din comisiile pentru alegerile din 2016. Alex Dzabana Ibacka susține că această comisie trebuie să fie independentă pentru a asigura o luptă electorală corectă. 

Declarația de protest pașnic, văzută ca o incitare de presă

Tatăl lui Cabral ar fi declarat, în acest context, într-o conferință de presă, următoarele: "Dragi cetățeni, lucrători în sectoarele public și privat, pensionari, operatori economici, furnizori, șomeri, oameni ai bisericii, forțe de securitate și de apărare, congolezi din Diaspora, prieteni ai Republicii Congo, suntem în fața unei situații în care trebuie să ne manifestăm nesupunerea în mod pașnic. Lupta noastră este a majorității care refuză să accepte un nou abuz. Organizați-vă în teritoriu și în afara țării!". 

Presa partizană a considerat declarația drept o incitare la nesupune civică și chemare la revoltă. Republica Congo nu este un stat sigur pentru cei cu păreri diferite față de actualul guvern. Anul trecut, un jurnalist care scria articole nefavorabile puterii a fost asasinat în fața casei în care locuia. El era prieten cu tatăl lui Cabral. Tatăl lui Cabral și-a exprimat de mai multe ori părerea împotriva guvernului, care s-ar fi dovedit profund corupt. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel