Suspendată din toate competiţiile sportive. Rusia invită "ţările prietene" la... Jocurile Universitare

Foto de Juan Salamanca de la Pexels
Foto de Juan Salamanca de la Pexels

Ruşii organizează Jocurile Universitare, după ce au fost suspendaţi din toate competiţiile sportive de club sau pentru echipe naţionale. 

Ministrul rus al Sportului, Oleg Matîţin, a declarat miercuri că Rusia va invita "ţările prietene" să ia parte la Jocurile sale universitare naţionale, în condiţiile în care sportivii ruşi sunt excluşi din competiţiile internaţionale din cauza războiului care are loc în Ucraina, informează Reuters.

"Anul acesta organizăm Universiada rusă, la începutul lunii iulie, unde vom invita universităţi din ţări care ne sunt prietene", a declarat Matîţin pentru agenţia de presă TASS.

Oleg Matîţin, care anul trecut a renunţat la funcţia de preşedinte al Federaţiei Internaţionale a Sportului Universitar (FISU) în urma unei decizii a justiţiei cu privire la încălcările regulamentului antidoping de către Rusia, nu a precizat care sunt ţările invitate la acest eveniment, ce fusese planificat înaintea invaziei ruse din Ucraina, scrie Agerpres.

CIO a cerut interzicerea sportivilor ruşi şi belaruşi



Comitetul Internaţional Olimpic a recomandat federaţiilor internaţionale să interzică participarea la competiţii a sportivilor ruşi şi belaruşi, după declanşarea războiului din Ucraina.

FISU a interzis sportivilor din Rusia şi Belarus, precum şi oficialilor din cele două ţări, să ia parte la evenimentele sale, cel puţin până la sfârşitul anului.

De asemenea, FISU a retras Rusiei şi Belarus trei evenimente pe care urmau să le găzduiască în 2022.

Rămâne însă neclar dacă Rusia, care a organizat Jocurile Universitare Mondiale în 2013, la Kazan, va mai putea găzdui ediţia din 2023 a acestui eveniment, în oraşul Ekaterinburg, aşa cum a fost planificat anterior.

Rusia sfidează pe toată lumea. Suspendată din competiţiile sportive, vrea să organizeze EURO 2028 sau 2032

În ciuda suspendării din toate competiţiile internaţionale ale naţionalei de fotbal a Rusiei, Federaţia de la Moscova şi-a depus candidatura pentru organizarea EURO 2028 sau 2032, rivalizând acum cu Marea Britanie şi Irlanda. 

Federaţia de Fotbal din Rusia a anunţat că decizia comitetului executiv este "susţinerea declarării interesului pentru organizarea Campionatului European de Fotbal din 2028 sau 2032". 

UEFA nu a răspuns declaraţiilor din partea Rusiei, dar este de aşteptat să facă un anunţ în acest sens după ce va expira termenul limită al depunerii candidaturilor, scrie The Guardian. 

Singura candidatură fusese depusă de Marea Britanie şi Irlanda. Şi Turcia avea de gând să îşi depună candidatura, dar a renunţat. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel