Rusia sfidează pe toată lumea. Suspendată din competiţiile sportive, vrea să organizeze EURO 2028 sau 2032

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

În ciuda suspendării din toate competiţiile internaţionale ale naţionalei de fotbal a Rusiei, Federaţia de la Moscova şi-a depus candidatura pentru organizarea EURO 2028 sau 2032, rivalizând acum cu Marea Britanie şi Irlanda. 

Federaţia de Fotbal din Rusia a anunţat că decizia comitetului executiv este "susţinerea declarării interesului pentru organizarea Campionatului European de Fotbal din 2028 sau 2032". 

UEFA nu a răspuns declaraţiilor din partea Rusiei, dar este de aşteptat să facă un anunţ în acest sens după ce va expira termenul limită al depunerii candidaturilor, scrie The Guardian

Singura candidatură fusese depusă de Marea Britanie şi Irlanda. Şi Turcia avea de gând să îşi depună candidatura, dar a renunţat.

Anglia și Scoția au găzduit 12 meciuri de la EURO 2020. Finala s-a jucat pe arena Wembley din Londra.

Aviva Stadium din Dublin, Windsor Park din Belfast, Principality Stadium din Cardiff, Hampden Park din Glasgow și mai multe arene ale echipelor din Premier League vor fi propuse pentru a găzdui meciuri de la EURO 2028.

UEFA ar putea crește numărul de echipe participante la Campionatul European, de la 24 la EURO 2024 din Germania, la 32 de echipe la ediția din 2028, scrie Digisport.

Rusia nu mai vrea cuvântul "mondial" în competiţiile sportive internaţionale: Cum poate fi, dacă ruşii nu participă?

Ruşii vor schimbarea denumirii Campionatului Mondial şi a tuturor competiţiilor care conţin cuvântul "mondial", după ce ei au fost suspendaţi, ca urmare a atacului lansat în Ucraina. 

Boris Paykin, un înalt oficial în Duma rusească, le transmite șefilor Federațiilor Internaționale că nu mai pot organiza „Campionate Mondiale”, cât timp țara lui nu participa la competiții. 

„Reprezentanții sportului mondial ar trebui să ia în calcul redenumirea competițiilor internaționale, excluderea cuvintelor mondial și pace. 

Dacă sportivii ruși nu pot participa, atunci cum e o competiție mondială? Cine pedepește pe cine? Pe cine vor să sancționeze?”, a transmis Boris Paykin, potrivit agenției rusești RIA Novosti, scrie GSP.

FIFA şi UEFA au suspendat cluburile din Rusia şi naţionalele 

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) şi Federaţia Europeană de Fotbal (UEFA) au anunţat, într-un comunicat comun, suspendarea cluburilor şi echipelor naţionale din Rusia din competiţiile internaţionale până la noi ordine, transmite agenţiile internaţionale de presă. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel