Strategia Națională de Apărare a Țării nu a primit aviz în Comisiile pentru politică externă. Care e motivul

Comisiile pentru politică externă ale Camerei Deputaților și Senatului nu au putut să dea, marți, un aviz pe Strategia Națională de Apărare a președintelui Klaus Iohannis, din lipsă de cvorum.

"Comisiile nu au dat aviz, eu mă bucur că totuși am discutat pe fond despre o problemă absolut importantă pentru toate instituțiile statului și care, indiferent de cine o elaborează, privește pe termen lung modul în care România se va raporta la politica de securitate și asupra politicii externe.

Le-am explicat colegilor că a existat o greșeală a Birourilor permanente care la discuția pe fond trebuia să sesizeze și Comisiile de politică externă, pentru că peste tot în spațiul european, când se discută despre securitate, se discută și de politică externă", a spus președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, Petru Filip.

Senatorul PSD Gabriel Mutu a propus ca membrii comisiilor să ceară Birourilor Permanente amânarea votului în plen, pe motiv că cele două Comisii de politica externă nu au putut să dea un aviz strategiei. Petru Filip a aratat însă că, regulamentar, plenul reunit al Parlamentului poate da un vot şi fără avizul comisiilor de specialitate.

Vezi și: Strategia Națională de Apărare a Țării. Klaus Iohannis, discurs în Plenul Parlamentului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel