Steven Spielberg este în doliu. A murit tatăl cineastului

Arnold Spielberg, tatăl cineastului american Steven Spielberg şi un pionier în industria computerelor, a murit marţi din cauze naturale în reşedinţa sa din Los Angeles la vârsta de 103 ani, informează site-ul revistei Variety. 

Steven Spielberg a făcut următoarea declaraţie despre tatăl lui, care a lucrat ca inginer pentru compania General Electric: 'Când văd o consolă PlayStation, când mă uit la un telefon mobil - de la cel mai mic calculator şi până la un iPad -, privesc spre tatăl meu şi spun: 'Tatăl meu şi o echipă de genii au început acest fenomen.

În plus faţă de fiul său Steven, Arnold Spielberg a avut alte trei fiice - Anne, Nancy şi Sue. Arnold Spielberg s-a născut pe 6 februarie 1917 în  Cincinnati din statul american Ohio şi a fost pasionat încă din copilărie de învăţătură şi inovaţie. La vârsta de şase ani, a transformat podul din casa familiei sale într-un laborator de improvizaţii şi invenţii, invitându-şi prietenii să ţină în mâini electrozii unui aparat de electroşocuri, pe care îl construise fără să conecteze bateriile acestuia.

La 12 ani, a primit cadou o staţie radio, un dispozitiv care a deschis calea către o viaţă întreagă de poveşti şi discuţii împărtăşite pe calea undelor cu persoane necunoscute din diverse locuri ale lumii. A transmis această pasiune pentru poveşti şi copiilor săi. 'Şi-a făcut prieteni prin intermediul staţiei radio. Asculta poveştile unor oameni despre care nici nu ştia că existau până atunci. Intra în contact cu persoane necunoscute şi cordialitatea lui a fost un lucru pe care l-a exprimat şi în viaţa reală, împrietenindu-se adeseori cu persoane care stăteau la coadă la magazinele Starbucks sau la mesele apropiate de a lui', a dezvăluit Sue Spielberg.

În decembrie 1941, Arnold Spielberg s-a înrolat ca sergent în armata americană şi a lucrat ca operator radio şi coordonator de comunicaţii pentru escadrila 490, cunoscută şi sub numele de 'Burma Bridge Busters'. După ce s-a întors din război, în 1945, s-a căsătorit cu Leah Posner, o talentată pianistă concertistă, iar fiul lor, Steven, s-a născut în anul următor.

Cei patru copii ai cuplului au crescut într-un mediu familial care a încurajat atât raţionamentul logic, cât şi gândirea independentă. Tot după război, Arnold Spielberg s-a întors la şcoală şi a obţinut o diplomă în inginerie electrică la Universitatea Cincinnati. După ce a absolvit acea universitate în 1949, s-a angajat la RCA (Radio Corporation of America) în Camden, New Jersey.

A lucrat la primul computer comercial şi de afaceri dezvoltat de RCA - denumit RCA BIZMAC -, în perioada de pionierat a industriei computerelor. În 1956, s-a alăturat companiei General Electric şi a contribuit la dezvoltarea seriei de calculatoare GE-200. Cariera sa în industria produselor electronice l-a ajutat să lucreze pentru companii precum Electronic Arrays, SDS, Burroughs şi IBM. Arnold Spielberg a câştigat Pioneer Award din partea Institutului de Inginerie Electrică şi Electronică din Statele Unite.

În 2012, Arnold Spielberg a fost recompensat de Shoah Foundation Institute din cadrul Universităţii Southern California pentru promovarea umanităţii prin intermediul tehnologiei, activităţi de tutorat şi catalogarea şi organizarea mărturiilor făcute de supravieţuitorii Holocaustului. Până în ultimele sale zile de viaţă, Arnold Spielberg s-a înscris la diverse cursuri online, care variau de la termodinamică la istoria astronomiei. A avut patru copii, 11 nepoţi şi opt strănepoţi, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel